Zwitserse Stad kondigt plan aan om ID’s te verifiëren met Ethereum

Een Zwitserse stad die bekend staat als de stad voor blockchain startups lanceert een nieuwe ethereum-gebaseerde identiteitsdienst.

De stad Zug heeft vandaag bekendgemaakt dat het in september begint met digitale identiteitsdiensten via een nieuwe app, waarbij een persoon’s ID wordt verbonden met een bepaald crypto-adres. Lokale burgers kunnen zich registreren en laten verifiëren door stadsambtenaren.

Onder de motorkap wordt er gebruik gemaakt van de technologie van identiteitsplatform uPort. Dit identiteitsplatform is onder andere ontwikkeld door ConsenSys. Andere betrokken partijen zijn de Zwitserse startup ti & m en de Luzernse Universiteit van Economie

Dolfi Müller, Zug’s president, zegt over het project:

“We want a single electronic identity – a kind of digital passport – for all possible applications. And we do not want this digital ID to be centralized at the city, but on the blockchain.”

De stad is uitgegroeid tot een belangrijke hub voor digitale valuta en blockchain startups uit heel Europa.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin