Zwitserse gemeente laat inwoners belasting in bitcoin betalen

De Zwitserse gemeente Chiasso heeft aangekondigd dat zij vanaf januari 2018 belastingbetalingen in bitcoin accepteren. De aankondiging betekent een verdere opwinding van het zwaartepunt van Zwitserland om een wereldleider in de bitcoin- en cryptocurrency-industrieën te worden. Chiasso wil Zug’s Crypto Valley concurreren als een belangrijke wereldwijde hub voor adoptie en innovatie van bitcoins.

Chiasso-ambtenaren hopen dat de groeiende cryptocurrency-industrie de verloren belastinginkomsten kan vervangen door de afnemende lokale banksector. Chiasso burgemeester Bruno Arrigoni heeft verklaard dat “Chiasso internationaal erkend wordt als een epicentrum van groeiende technologische en economische groei voor zowel het kanton als in Zwitserland”. Lokale ambtenaren hebben geprobeerd de gemeente als “CryptoPolis” te merken in een poging om cryptocurrency te starten.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin