Zelfde bitcoin wallet op meerdere apparaten

Vele bitcoin gebruikers kiezen voor een online bitcoin wallet zoals die van blockchain.info. Een online wallet is gemakkelijk te installeren op verschillend apparaten, waaronder een computer, tablet en smartphone. Zo heeft een gebruiker dus altijd toegang tot zijn of haar bitcoins. Wie echter liever de bitcoins in eigen beheer houdt met een lokale wallat, kan dankzij de hierarchical-deterministic (HD) ondersteuning in verschillende wallets ook makkelijk een lokale bitcoin wallet gebruiken op meerdere apparaten.

Recovery seed

De 12 woorden (recovery seed) kunnen gebruikt worden om een bitcoin wallet te herstellen maar ook om toe te voegen aan een apparaat. Zo is het dus mogelijk om dezelfde Copay bitcoin wallet op uw computer en op uw telefoon te gebruiken. Door het linkse zijmenu te openen in de applicatie en vervolgens te kiezen voor de optie “add wallet” – “import wallet” krijgt u het menu waar u de 12 woorden in kan vullen. Erg handig als u liever een bitcoin wallet gebruikt op alle apparaten, zo heeft u uw bitcoins altijd in uw broekzak.

Copay recovery

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin