Wat zijn de verwachtingen van Ripple (XRP) in 2020?

Wilt u weten wat u kunt verwachten van Ripple en de bijbehorende munt XRP in 2020? U bent op de juiste plek belandt. In dit artikel onderzoeken wij hoe XRP werkt en hoe u hier uw voordeel uit kunt halen.

Allereerst een korte uitleg over XRP en Ripple

Ripple is een bedrijf gericht op het versnellen van het betalingsverkeer bij banken. Daarvoor heeft Ripple de cryptovaluta XRP.

Wat dat betreft verschilt Ripple van bitcoin en ethereum. Ripple gaat de concurrentie aan met het stokoude Swift betalingssysteem. Swift bestaat al decennialang en zorgt ervoor dat banken internationaal geld naar elkaar kunnen versturen. Swift helpt gewone burgers om geld via banken naar de andere kant van de wereld te versturen.

Maar Swift loopt tegen bepaalde begrenzingen aan en Ripple wil deze rol overnemen. Ripple verwacht dat banken en financiële instellingen in 2020 en daarna steeds meer overstappen op hun eigen betaalsysteem genaamd RippleNet.

Het doel van Ripple is om internationale betalingen in de huidige financiële wereld te versimpelen, versnellen en goedkoper te maken. En daar is XRP voor nodig.

De uitgifte van XRP

Om een verwachting van XRP in 2020 te kunnen schetsen is het goed om te weten wat uitgiftebeleid van XRP is. Ripple heeft namelijk nog een groot deel XRP in handen, de rest is in handen van klanten en particuliere handelaren.

In totaal heeft Ripple 100.000.000.000 XRP (honderd miljard) aangemaakt. Hiervan zijn er 45 miljard verkocht aan de markt. Als u bij BLOX of ergens anders XRP koopt, dan komt dat uit die voorraad. Het bedrijf Ripple houdt zelf 65 miljard XRP in beheer. De bedoeling is dat deze verkocht worden aan klanten en banken.

Want als banken werkelijk de stap zetten van Swift naar RippleNet, kunnen ze ervoor kiezen om gebruik te maken van XRP, of van hun eigen valuta.

Er zijn nu nog 65 miljard XRP te vergeven door Ripple, meer dan de helft van alle beschikbare coins. Mocht Ripple beslissen dit in één keer op de markt te dumpen, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de koersverwachting van XRP in 2020.

Maar Ripple is hier voorzichtig mee. Ripple hanteert net als een centrale bank een bepaald monetair beleid. De bedoeling is dat Ripple geleidelijk steeds meer XRP verkoopt. Die 65 miljard XRP staat op een soort gesloten rekening. Elke maand wordt van deze rekening 1 miljard XRP naar Ripple overgemaakt. Het is aan Ripple wat ze hiermee doen: de markt overspoelen, verkopen aan banken of (deels) weer terug op de rekening zetten.

Dus verwachtingen van XRP in 2020 hangen nauw samen met dit uitgifte beleid van Ripple.

Houd goed in de gaten hoeveel XRP er al in omloop zijn en wat de koers is. De koers houdt u het beste in de gaten met BLOX, de nieuwe alles in één app waarmee u binnen tien seconden kunt handelen in cryptocurrency.

Waarom partners belangrijk zijn

Iedereen is gebaat bij meer snelheid in onze bancaire sector. Steeds meer banken stappen daarom over op RippleNet, het betaalsysteem van Ripple. De verwachting is dat in 2020 steeds meer partners zich aansluiten bij RippleNet. Al deze partners hebben de keuze om op RippleNet reguliere valuta te gebruiken, of om XRP te hanteren.

Hoe meer partners zich aansluiten bij RippleNet, des te meer kans er is dat ze kiezen voor XRP, hoe meer XRP er nodig is. Dat betekent dat de vraag naar XRP groeit en een hogere vraag, is goed voor de koers.

Niet gek dus dat elke nieuwe partnerschap van Ripple met gejuich wordt ontvangen. In potentie zorgt dit voor een stijgende koers van XRP. Op dit moment heeft Ripple partnerschappen met meer dan 150 banken en financiële instellingen. Denk hierbij aan American Express, Bank of America, RBC, Santander, het IMF en de Wereldbank.

Niet de minste partijen.

Concurrentie ligt op de loer

Maar het is ook belangrijk om realistisch naar de verwachtingen van XRP in 2020 te kijken. Ripple is niet de enige die de rol van Swift wil overnemen. Denk bijvoorbeeld aan computergigant IBM, zij zijn bezig met een eigen betaalsysteem. Of JP Morgan, deze Amerikaanse bank werkt aan hun JP Morgan Coin. Lukt het één van deze partijen om een werkend product te leveren, dan kan dat van grote invloed zijn op de koers. Deze partijen hebben namelijk hun sporen al verdiend en genieten veel vertrouwen. Kijk bij je verwachting van XRP in 2020 ook naar de rest van de markt.

De koers is klaar voor een opleving

Begin 2018 was één XRP 2,82 euro waard maar de koers zakte vervolgens in. Ongeveer twee jaar lang kreeg de koers van XRP klap na klap te verwerken. Op een bepaald moment in 2019 is de munt zelfs 23 eurocent waard geweest.

Na zo’n lange negatieve cyclus, is het niet eens een gekke gedachte om te verwachten dat XRP in 2020 enigszins herstelt. Het is geen garantie, maar het wordt wel tijd voor een opleving.

U kunt de koers van XRP het simpelst in de gaten houden met de app BLOX. Hiermee kunt u de koersen van alle grote cryptocurrency altijd bijhouden. Maar niet alleen de koers, met BLOX koopt u binnen tien seconden uw favoriete coin.

Download de app hier en gebruik de tijdelijke code BITCOINBELGIE en u ontvangt uw eerste 5 euro XRP van ons!

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin