XRP koers analyse: Gaat de prijs naar boven?
Deze week een koers analyse speciaal voor de liefhebbers van XRP. Afgelopen woensdag ging de prijs van 1 XRP omhoog als een raket. Van 25 eurocent naar 29 eurocent in 1 dag hebben we lang niet gezien. Dit is namelijk een stijging van maar liefst 16%! Maar waar hebben we deze stijging aan te danken? En komen er nog meer van deze stijgingen aan?
We gaan uit de trendlijn
Hieronder laten we de koers zien van de munt van Ripple. De candles op deze grafiek stellen 1 uur voor. Sinds begin 2019 is de prijs van XRP vooral naar beneden gegaan. In de afgelopen twee maanden (december en januari) heeft XRP verschillende keren bijna de rode trendlijn doorbroken. Maar afgelopen woensdag gingen we in een keer omhoog met ruimt 10% in 1 uur tijd. En daarmee is de XRP prijs uit de trendlijn gekomen.
Deze keer kunnen we de stijging van deze cryptocurrency niet alleen verklaren met een TA analyse. Woensdag had waarschijnlijk te maken met het nieuws van die dag. Het Internationaal betaalnetwerk SWIFT gaat samenwerken met R3 en dit is een blockchain bedrijf. SWIFT staat voor Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication en is een internationale coöperatieve organisatie voor het verzenden van financiële berichten. Ze zetten hiermee stappen om betalingen te gaan verwerken met een blockchain.
Belangrijk om te weten is dat R3 geen onderdeel is van Ripple, maar beide partijen werken wel vaker samen. Door dit nieuws wakkerde het enthousiasme van de Ripple verder aan en ging de currency flink omhoog.
Is er een Double bottom? Waar gaat de prijs naartoe?
Laten we weer verder gaan met de echte analyse van de grafieken. XRP heeft op de korte termijn een double bottom (dubbele bodem) gevormd. Dit kan vaak leiden tot een stijging van de prijs. Maar of dit ook nu gaat gebeuren is de vraag.
Moving Average (MA) zorgt nu voor de nodige weerstand
Nu gaan we kijken naar de langere termijn. Onderstaande grafiek laat de Moving Average (MA) zien van de afgelopen 200 dagen. Dit is dan ook het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 dagen. Bij een technische analyse wordt dit vaker gebruikt om niveaus van support en resistance aan te geven.
Aan de groene pijlen zie je dat deze MA in het verleden een support niveau is geweest. Maar dit vormt nu juist een resistance niveau waardoor de koers van de XRP maar moeilijk hierboven uit komt. De rode pijlen geven in de grafiek weer waar XRP heeft geprobeerd om door de trendlijn heen te komen.
Als de XRP prijs boven het huidige MA niveau uitkomt dan kan het zomaar een belangrijk support niveau vormen.
Wat kunnen we van XRP verwachten?
Woensdag ging de koers van XRP als een speer omhoog. En daarna zagen we een dubbele bodem op de 4 uurs grafiek. Dat kan zeker ervoor zorgen dat de koers flink gaat stijgen. Maar gaan we ook die kant op of gaat de koers toch weer naar beneden? Het kan zoals altijd alle kanten op en daarom gaan we uit van 2 verschillende scenario’s.
Bearish
Gaat de prijs van XRP naar beneden? Dan kan deze doorschieten tot het volgende support niveau en die ligt tussen de 21,8 en de 22,6 eurocent.
Bullish
Gaat de prijs naar boven door de dubbele bodem die we gezien hebben? Dan gaat de XRP prijs naar de 32 en wellicht zelfs naar de 33,5 eurocent.
Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.