Winklevoss tweeling lanceert eigen stablecoin

Tyler en Cameron Winklevoss, oprichters van het cryptocurrency handelsplatform Gemini, hebben toestemming gekregen van New Yorkse regulators om hun eigen stablecoin te lanceren: de Gemini dollar (GUSD). Dit kondigde Gemini zelf aan op maandag 10 september.

Gemini introduceert de munt als volgt: “To date, there has been no trusted and regulated digital representation of the U.S. dollar that moves in an open, decentralized manner like cryptocurrencies. Enter the Gemini dollar. ” De munt vertegenwoordigt de eerste crypto-asset van de tweeling, wiens missie om een ​​Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren in juli een tweede afwijzing kreeg van toezichthouders.

Een stablecoin wordt ontworpen om minder volatiel te zijn. In de aankondiging van de broers wordt toegelicht dat de coin gekoppeld is aan Amerikaanse dollars die worden aangehouden bij een bank in de Verenigde Staten. De Gemini dollar heeft nu de steun van het New York Department of Financial Services (NYDFS), wat onder andere betekent dat de kredietwaardigheid en stabiliteit maandelijks gecontroleerd wordt.

Het traden in de Gemini dollar is mogelijk sinds maandag 10 september. Tyler Winklevoss vertelt Forbes dat de munt problemen zal oplossen met vertragingen tussen de 24/7 cryptomarkten en de meer gelimiteerde fiat markten. Hij legt uit: “…If there’s a price dislocation in a certain market and it’s a Friday night traders can’t move fiat currency until Monday.”

Stablecoins worden niet altijd positief ontvangen in de crypto community, mede door de controversiële stablecoin Tether (USDT), die niet gereguleerd is.

Door de toestemming van de NYDFS is de Gemini dollar volgens de Winklevoss tweeling de allereerste gereguleerde stablecoin ter wereld. Het bedrijf Paxos maakte echter dezelfde claim op maandag, toen het goedkeuring ontving voor een eigen stablecoin.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin