Winkel in New Hampshire accepteert alleen crypto

Derrick J. Freeman en Steven Zeiler hebben de eerste fysieke winkel in de VS geopend die alleen crypto accepteert, de Free State Bitcoin Shoppe. Bezoekers betalen voor de merchandise met cryptocurrencies zoals bitcoin. Als ze nog geen cryptocurrency hebben, helpt de winkelbediende om een eerste portemonnee te downloaden en te vullen met cryptocurrency. Ze betalen daarna op een iPad voorzien van de gratis software Anypay.

Portsmouth, New Hampshire staat niet bekend als crypto hoofdstad van de wereld. Maar de reden dat de Free State Bitcoin Shoppe hier gevestigd is heeft waarschijnlijk iets te maken met het Free state Project (FSP). Yale-promovendus Jason Sorens beschreef in feite een liberale vrije beweging van de meest persoonlijke soort. Het begon met de vraag aan 20.000 vrijheidslievende mensen om te verhuizen en een politieke macht op te bouwen in de staat New Hampshire. Meer informatie over het Free State Project. “Een groot deel van de mensen die naar New Hampshire zijn verhuisd op zoek naar vrijheid zijn bitcoin-gebruikers”, legt Derrick J. Freeman uit. “Dat komt omdat ze weten hoe de Federal Reserve werkt. Als je dat eenmaal weet, en je weet dat er een alternatief is, is het vrij moeilijk om niet voor deze keuze te gaan “

De heer Freeman, een bekende figuur in het FSP, vervolgt: “Cryptocurrencies bieden ons de mogelijkheid om actief hetgeen te ondersteunen waar we als gemeenschappen in geloven.  Het is verbazingwekkend dat nog niet iedereen het profijt van cryptocurrency inziet”

De Free State Bitcoin Shoppe is opgericht in de zomer van vorig jaar en is zeven dagen per week geopend. Hoewel het duidelijk geen non-profit onderneming is, merkt de heer Freeman op dat het wel als een educatief platform dient. “Het nummer één product dat we verkopen is de ‘Bitcoin 101’-workshop bij het Blockchain Instituut, waar mensen leren hoe ze een bitcoin-portemonnee kunnen krijgen, hoe ze Bitcoin kunnen verzenden en ontvangen en hoe ze hun geld veilig kunnen back-uppen. We verkopen ook bitcoin-horloges, bitcoin-mokken, bitcoin-bierglazen, hardware-wallets, bitcoin-t-shirts, bitcoin-sokken, bitcoin-boeken etc.

Het belang van het hebben van een echte fysieke winkel waar nieuwsgierigen kunnen komen en vragen stellen, is hard nodig volgens de heer Freeman. “Ze hebben er allemaal over gehoord op het nieuws, van een vriend, collega of familielid, en ze zijn nieuwsgierig. Ze willen weten, ‘Is het wel echt? Gebruiken mensen het? We hebben vervolgens het genoegen ze te wijzen op onze enorme kaart aan de muur met vlaggen die uitkomen op elk van de 22 locaties die bitcoin accepteren in deze stad met 22.000 inwoners. We hebben flyers ontworpen en afgedrukt en we moedigen mensen aan om ze mee te nemen. Het legt uit hoe je een portemonnee kunt aanmaken er staat informatie op over de Wereldberoemde Bitcoin Tour door Portsmouth. “

Als activist en content producer in de Free state kwam Mr. Freeman in aanraking met bitcoin na het hosten van een populair radioprogramma, Free Talk Live. Het was zijn inleiding tot crypto “Ik hou van dit nieuwe soort geld”, benadrukt hij. “Ik vind het geweldig dat het een digitale balans op mijn scherm is. Het is fascinerend dat er een overzicht van alle transacties in het netwerk bestaat. Ik vind het leuk dat ik kon deelnemen aan het minen door wat apparatuur te kopen en het te configureren en hierdoor lid te worden van het netwerk van miners. Het is geweldig dat het ons de gelegenheid bied om valuta te gebruiken dat niet door de Federal Reserve is gecreëerd en gecontroleerd.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin