Wereldwijde vraag naar Blockchain ingenieurs gestegen met meer dan 500 procent

De wereldwijde vraag naar blockchain ingenieurs is met 517 procent gestegen, zo blijkt uit een rapport uitgebracht door het wervings bedrijf Hired op 28 februari.

Software banen

Het document merkt ook op dat de op één na snelst groeiende baan die is van beveiliging expert met 132%. De derde in rij is de functie van implementatie ingenieurs net een groei van 76%. Ook is de functie van blockchain ingenieur een van de best betaalde software banen. Blockchain ingenieur is met name in San Francisco Bay en Londen het best betaald, en staat tweede in de regio van New York en Toronto, en de derde in Parijs. Het gemiddelde van de salarissen die blockchain ingenieurs ontvangen in de bovengenoemde steden is $105.400.

Het San Francisco Bay gebied is de locatie met de hoogste salarissen, gemiddeld $ 155.000, terwijl Parijs de laagste salarissen betaald voor blockchain ingenieurs met gemiddeld $ 67.000.

Nieuwe kansen

Een studie die in dezelfde maand werd gepubliceerd door de site Glassdoor, toonde aan dat de kansen op een crypto en blockchain gerelateerde baan in de Verenigde Staten in 2018 aanzienlijk is toegenomen. Ondanks de daling van de prijzen van cryptocurrency.  Vorig jaar oktober werd al melding gemaakt dat de gemiddelde inkomsten van een medewerker in deze industrie enorm gestegen was.

Het is goed nieuws dat er meer mensen een cryptocurrency baan krijgen. We hebben namelijk al eerder geschreven over het aantal ontslagen door de Bitcoin bear market. Bedrijven zoals Bitmain, Coinbase en Steemit hebben mensen moeten ontslaan. Maar anderen hebben juist mensen aangenomen zoals VeChain.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin