Weekoverzicht 9-15 december

De koers heeft deze week rake klappen gekregen. In het begin van de week zagen we dat er een lichte stijging optrad. Dit was onder meer het gevolg van het positieve nieuws dat verspreid word omtrent Wall Street.

De straat waar Amerika’s grootste financiële instellingen en investeerders zich thuis wanen heeft ervoor gezorgd dat bitcoin de aandacht kon genieten van heel wat speculanten.

Vanwege het slechte nieuws vanuit China trad er een merkwaardig fenomeen op: de koers stond relatief laag waardoor een heel aantal bargain-hunters hun kans waagden en BTC aankochten aan de lagere prijs. Hierdoor nam het aanbod weer af en stabiliseerde de prijs tot tussen de 650 en de 750.

bitcoin weekoverzichtDit heeft de aandacht van marktspecialisten getrokken. Het kan er namelijk op wijzen dat de volatiliteit van bitcoin aan het afnemen is. De volatiliteit is een zwak punt dat zeer veel besproken is deze week. Het is namelijk zeer moeilijk is om te speculeren op korte termijn vanwege de onvoorspelbaarheid.

Niet alleen de Chinese en Amerikaanse autoriteiten hebben zich uitgesproken deze week maar ook de Europese Bankenautoriteit (EBA). Ze waarschuwen investeerders voor de risico’s dat speculeren op bitcoin met zich meedraagt. De volatiliteit is één van de punten die ze aanhalen om tot hun besluit te komen. Het feit dat er geen vangnet bestaat indien er iets verkeerd loopt speelt niet in het voordeel.

Anderzijds krijgen we van de EBA wel te horen dat ze een onderzoek tot regularisatie van vreemde munten zal van start gaan. Hieruit zal een besluit gevormd worden die zal aangeven of er al dan niet een wettelijk kader rond bitcoin komt.

Hoewel de autoriteiten sterke argumenten hebben, zijn de besluiten geen grote verassingen. Elke investering draagt risico’s met zich mee. Het feit dat bitcoin een gedecentraliseerde munt is en dus ook niet gecontroleerd word zorgt ervoor dat het moeilijk is voor de banken om de munt te aanvaarden, laat staan te regulariseren.

Het ziet er dus naar uit dat naar mate de stabiliteit en het vertrouwen toeneemt vanuit de overheden en financiële instanties, bitcoin ook de kans zal krijgen om verder te groeien. Maar hiervoor zal transparantie nodig zijn.

Het valt op dat meer en meer webshops en internettoepassingen betalingen in bitcoin aanvaarden. De appreciatie blijft stijgen en dit is zeer belangrijk.

Deze week word het hopen op erkenning en appreciatie vanuit de juiste instanties, dan volgt de koers wel.


Het ‘Bitcoin weekoverzicht’ is een nieuwsbrief geschreven door Yoshi Parlevliet en heeft als doel een groep Bitcoin enthousiasten wekelijks te informeren over de evolutie van bitcoin.


Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin