Weekoverzicht 2-8 december 2013

Wat een hobbelige week achter de rug! Maar hij is achter de rug! Zoals Dries Buytaert, medeoprichter van Acquia, het op een na snelst groeiende technologiebedrijf in de VS zei: “Bitcoin zal een zeer hobbelig parcours afleggen, maar het is de juiste weg.”

bitcoin weekoverzichtZoals verwacht heeft het negatieve nieuws uit het Oosten wel een impact gehad op de koers. Eerst kregen we te horen dat de Chinese Centrale Bank de banken niet toelaat om transacties met BTC uit te voeren. Daarna besloot de Chinese zoekmachine Baidu om geen betalingen in BTC meer uit te voeren… Zo ging de bal aan het rollen en verloren een groot deel Chinese investeerders hun enthousiasme over de cryptocurrency.

Er is natuurlijk ook positief nieuws te melden deze week. Het ziet er naar uit dat het Westen langzaam maar zeker de Bitcoin begint op te nemen in haar samenleving. We hebben deze week een aantal voorbeelden zien passeren die dat bevestigen, zoals de aankoop van een Tesla, een Lambourghini verdeler die betalingen in BTC aanvaard, …

Hoewel de Oosterse banken de Bitcoin niet met open armen ontvangen krijgen we de indruk dat het Westen wel op de kar springt. Bank of America Merrill Lynch heeft onlangs besloten om BTC te promoten en te aanvaarden om transacties uit te voeren.

De kans is groot dat we onze koers nog heel wat zullen zien doen de komende weken. We kunnen hieruit afleiden dat de koers zeer onstabiel is en het dus ook niet logisch zou zijn om op korte termijn te gaan speculeren. Op lange termijn zien we echter nog steeds de slaagkansen van BTC en hopen we op een positief resultaat.

Bronnen
Artikel De Tijd
Artikel Examiner
Youtube
Artikel bitcoinexaminer
Zeroblock


Het ‘Bitcoin weekoverzicht’ is een nieuwsbrief geschreven door Yoshi Parlevliet en heeft als doel een groep Bitcoin enthousiasten wekelijks te informeren over de evolutie van bitcoin.


Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin