Waterkrachtcentrale in New York wordt gebruikt om Bitcoins te minen

Een waterkrachtcentrale in het oosten van de staat New York wordt omgebouwd tot een locatie om cryptocurrency te minen. Deze centrale maakt gebruik van goedkope en groene energie volgens Dpw Holdings. Een dochteronderneming van deze holding genaamd Anteater miners gaat hier zijn machines neerzetten. De machines zijn uitgerust met ASIC bitcoin mining chips en zijn ontwikkeld door Samsung en Innosilicon.

De waterkrachtcentrale staat ongeveer tien kilometer ten zuiden van Albany de hoofdstad van New York.

Deze historische centrale genaamd Valatie Falls, zal operationeel worden in het vierde kwartaal van 2018 aldus het bedrijf.  CEO en voorzitter van het bedrijf Milton” Todd “Ault III geeft aan dat:

“De succesvolle verbouwing van de Valatie Falls stuwdam en om hiermee schone, goedkope en duurzame energie op te wekken voor het minen van cryptocurrency is een andere belangrijke stap in onze strategie om een economisch levensvatbare, zichzelf in stand houdende cryptocurrency mining onderneming te creëren.”

De 1-megawatt Valatie Falls dam werd gebouwd in 1983 en is in maart gekocht door Dpw-dochter Digital Power Lending. In juni kondigde Dpw aan dat de dochteronderneming Coolisys een reeks cryptocurrency miners heeft gelanceerd. Het eerste model, de Anteater, heeft een 10nm ASIC bitcoin chip. Naast dat deze chip gaat werken met stroom van de Valatie Falls staat deze ook gepland voor de verkoop aan het publiek vanaf 1 september. “De anteater is uitgerust met geavanceerde dynamische frequentie en temperatuur schaling voor betrouwbare prestaties onder vrijwel alle omstandigheden,” schreef Dpw tijdens de lancering. “De 10nm chip is gebaseerd op Samsung’s System-on-chip (SOC) die ‘s werelds meest efficiënte ASIC cryptocurrency miners van de nodige rekenkracht voorziet, namelijk 17,2TH/s.”

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin