Loterijen belasten Ethereumnetwerk

Ethereum transacties zijn de laatste tijd relatief duur en worden langzaam verwerkt. De oorzaak hiervan zijn de loterijen die het netwerk zwaar belasten.

Momenteel duurt het lang voordat ether transacties aankomen en ze kunnen urenlang onderweg zijn.  Deze transacties zijn ook nog niet te zien op de Ether blockchain of ze blijven lange tijd op ‘pending’ staan. De transactiekosten op het netwerk worden berekend in de vorm van Gas en Gwei. Hoe meer transacties op het ether netwerk hoe hoger de transactiekosten zullen zijn. Zelfs het meesturen van een hogere transactie fee lijkt op dit moment een transactie niet sneller door het netwerk te laten gaan.  

Vertragingen op het ether netwerk kennen we nog uit de tijd van de cryptokitties. De huidige oorzaak zijn enkele loterijen die het versturen van vele kleine transacties stimuleren. Je wint de loterij namelijk wanneer je de laatste transactie gedaan hebt.

Het gevolg hiervan is dat het netwerk onder druk staat door de vele kleine transacties die gedaan worden. Dit zorgt ervoor dat gewone ether transacties geen doorgang kunnen vinden. Momenteel neemt een van deze loterijen al 32 procent van de gehele netwerkcapaciteit in beslag.

Ethereum developers zijn al een tijd bezig aan het ontwikkelen van verschillende scalability solutions om zo een einde te kunnen maken aan deze problemen. Scalability solutions zijn oplossingen waardoor het ethernetwerk veel meer transacties kan verwerken.

 

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin