Wat is blackcoin?

Blackcoin is een van de honderden digitale cryptocurrencies die je vandaag de dag kan terugvinden, maar zeker eentje die de moeite is om te vermelden. Blackcoin bevindt zich nu in het ‘Proof of Stake‘ stadium, wat dus eigenlijk betekend dat er geen nieuwe blackcoins meer gemined kunnen worden.

De start van Blackcoin

Om munten in het systeem te krijgen is Blackcoin wel gestart als een systeem waarbij zowel Proof of Work (het minen) werd gecombineerd met Proof of Stake (het houden van Darkcoins en door je wallet open te laten staan, mee bij te dragen aan het netwerk). Het was de eerste cryptomunt die dit systeem toepaste.

blackcoin logo

Blackcoin logo

Blackcoin werd gelanceerd op 24 februari 2014. Op 1 maart werd het onmogelijk om nog nieuwe blackcoins te minen. Vanaf dat moment kan je alleen maar nieuwe munten verkrijgen via het ‘Proof of Stake’ algoritme of door Blackcoins te kopen. Intussen kon je Blackcoin al op 5 verschillende exchanges terugvinden en werd er volop gewerkt om ook op Cryptsy te kunnen staan. Einde verhaal zou je denken? Niets is minder waar.

Blackcoin multipool

Blackcoin staat ondertussen toch wel gekend als een munt waarbij een grote gemeenschap schuilt, die graag ook teruggeeft aan de gemeenschap. De developers zijn ook steeds bezig om nieuwe zaken te implementeren, waardoor Blackcoin ‘hot’ zou blijven. En daarin zijn ze tot dusver zeker geslaagd.

Op 12 maart werd aangekondigd dat er een Blackcoin multipool zou worden geopend. Miners kunnen hun toestellen daartoe richten en uitbetaald worden in Blackcoins. Op die manier ontstaat een constante druk van aankopen wat de waarde van Blackcoin ten goede zou moeten komen, terwijl de multipool meerdere munten ‘mined’ en deze kan verkopen op verschillende exchanges. Samengevat:

  • Blackcoin: constante aankoop druk
  • Andere cryptomunten: constante verkoop druk

Na flink wat zoeken werd uiteindelijk op 4 april 2014 de multipool voor het publiek gelanceerd met prijzen voor een totaal van bijna 10 Bitcoins. Daarenboven legde de community nog eens bij en iedere persoon die op de multipool aan het minen was, kon extra prijzen winnen zoals een moederbord of grafische kaart om te minen. De actie duurde ongeveer 14 weken.

Een nieuwe actie zal nu op de proppen komen waarbij 1 gelukkige miner kans maakt op een KNC miner die maar liefst 300Mh/s kan presteren, dit voor een waarde van 10.000 Dollar. De natte droom van iedere miner zeg maar. Het voordeel van zo’n multipool is dat zowel Scrypt miners als SHA256-miners hun toestellen daartoe kunnen richten.

Blackcoin PoS

Er wordt heel veel gedaan om de focus van de miners op Blackcoin te houden, maar ook in waarde kent Blackcoin een mooie stijging. Daarnaast mag je niet vergeten dat je ook simpelweg Blackcoins kan aankopen en te houden in je Wallet om te ‘Staken’. Op jaarbasis ontvang je 1% interest en het is ook de enige manier waarop nieuwe coins kunnen aangemaakt worden. Via het PoS-algoritme kan op een energiezuinige manier mee gemined worden. Voor meer info over het staken kan je terecht op de FaQ van de officiële site.

Voor meer informatie over Blackcoin kan je altijd de ‘Blackcoin Invester Handout‘ downloaden in pdf formaat.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin