Wat gebeurt er met Bitcoin Cash, Litecoin, XRP, Stellar, IOTA, Monero en Tron? Zorgt 2018 nog voor een verrassing?

Velen vragen of we een witte kerst gaan krijgen maar deze vraag leeft niet in de cryptocurrency wereld. Daar is het alleen de vraag of we een groene of rode kerst gaan hebben. Zoals het er nu uitziet hebben we een kerst met groene pieken. Als we kijken naar de waarde zijn de meeste nu meer waard dan gisteren. Laten we kijken wat er gebeurd is.

Bitcoin & Bitcoin Cash ABC

Wat we kennen uit het verleden is dat als bitcoin stijgt dan gaat de rest van de markt mee. En bitcoin cash doet precies wat we zouden verwachten. Maar in de afgelopen 24 uur steeg bitcoin met 10% en bitcoin cash met meer dan 40%! De waarde van Bitcoin is nu 3.400 euro en die van BCH is 100 euro. Waar kan dit aan liggen?  

Misschien ligt het eraan dat de moeilijkheidsgraad aangepast is van bitcoin. De moeilijkheidsgraad wordt bepaald door de computerkracht (miners) van het bitcoin netwerk. De afgelopen weken is de computerkracht afgenomen omdat er veel miners gestopt zijn. De reden hiervoor is dat de prijs van bitcoin flink gedaald is en dus ook de inkomsten. Vergeleken met enkele weken geleden zijn er zelfs 15 minder minders en dus gaat de moeilijkheidsgraad van het netwerk omlaag. Naast dat veel miners gestopt zijn hebben ook vele besloten over te stappen op een andere munt.

Met bitcoin miners is het ook mogelijk om bitcoin cash te minen omdat de hardware hetzelfde is. Een voordeel van BCH op het gebied van minen is dat de moeilijkheidsgraad van die munt elke 24 uur aangepast wordt. Onderstaand staan de grafieken en hierin is zichtbaar dat de hashingpower direct van BTC naar BCH gaat. Na de tweewekelijkse aanpassing zien we dat de hashingpower van bitcoin toeneemt en van BCH afneemt.

 

Ripple (XRP) gaat omhoog met maar liefst 26%

Laten we eens teruggaan in de tijd en de prijs van Ripple (XRP) bekijken. Op 17 december om 12 uur in de middag was 1 Ripple nog 26 eurocent waard. Terug naar het heden is de waarde opgelopen tot maar liefst 33 eurocent! Een stijging van 26% in enkele dagen.

Ether (ETH) gaat richting de 100 euro

We zien dat ether weer stijgt nadat de munt ingehaald werd door XRP vorige week. Even heeft 1 Ether een waarde gehad van 80 euro maar nu is dit hersteld naar 94 euro. De waarde van het door Vitalik Butarin gemaakte project steeg de afgelopen 23 uur met maar liefst 12%.  

Stellar (XLM): Succesvolle airdrop

Stellar gaf met een airdrop maar liefst 125 miljoen dollar aan XLM gratis weg. Ze hebben dit gedaan samen met de wallet blockchain.info. Zo kon je per geregistreerd account ongeveer 25 dollar krijgen. Heb je deze XLM gekregen? Dan heb je nu 12 procent meer en is deze 11 eurocent waard.

Litecoin is herstellende

Litecoin is sterk gedaald de afgelopen tijd. Voor 1 litecoin betaalde je enkele dagen geleden nog 20 euro en nu betaal je 27 euro. Vandaag is de waarde gestegen tot bijna 7 procent.

TRON stijgt met bijna één vijfde in waarde

TRON begon goed aan het begin van 2018. Van de 2 cent naar 26 cent een paar dagen tijd is indrukwekkend. Dit was toen een stijging van 1.250 procent! Helaas daalde deze crypto net zo hard weer. Wel zien we dezelfde bewegingen bij TRON als bij bitcoin. En 1 TRON is nu 0,008 euro waard, een stijging van 19 procent!

IOTA

Op de twaalfde plek in de coinmarketcap staat IOTA. Ook deze coin staat vandaag in de groene cijfers met een stijging van ruim 20 procent. Deze coin is gestegen van 19 cent naar 26 cent en dat in maar 2 dagen tijd.

Monero

2018 was een jaar van stijgingen maar ook zeker van dalen voor veel privacy coins. En voor Monero was het niet anders. Nu lijkt het echter beter te gaan met Monero want de waarde is op dit moment 43,89 euro. Dit is een stijging van 10 euro in de maar 48 uur. Gaat monero nu de 50 euro voorbij?

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin