Wallet provider Blockchain.com neemt voormalig bankmanager aan voor compliance

Ben Melnicki was voorheen Chief Compliance Officer van de Noble Bank en gaat nu werken bij de bekende cryptocurrency wallet Blockchain.com. Hij heeft de positie ingenomen van wereldwijd juridisch adviseur bij het in Luxemburg gevestigde bedrijf. Dit werd vandaag aangekondigd.

In zijn nieuwe functie gaat Melnicki samenwerken met Blockchain CEO Marco Santori om zijn visie op crypto-regulering mogelijk te maken. Ze willen namelijk dezelfde duidelijke regulering voor cryptocurrency in verschillende rechtsgebieden over de hele wereld.

Melnicki vertelde aan CoinDesk: “Ik zal nauw samenwerken met Marco Santori. Namens onze organisatie en onze klanten zal ik helpen om de toekomst van het cryptocurrency ecosysteem vorm te geven.”

Melnicki zei dat hij in het bijzonder enthousiast is over de mogelijkheden die cryptocurrency biedt. Bedrijven als Blockchain.com helpen individuen een grotere financiële vrijheid te bereiken door peer-to-peer transacties mogelijk te maken. Cryptocurrency bestaat al een lange tijd, maar volgens Melnicki staan overheden vandaag de dag voor nieuwe problemen. Ze moeten nog meer doen om meer te weten te komen over de technologie die “de manier waarop de wereld samenwerkt steeds meer verandert”.

Regelgeving is een gebied waar Melnicki veel over heeft nagedacht. Hij vertelde CoinDesk dat zijn eerste indruk is dat toezichthouders oplossingen proberen te vinden om bedrijven te laten opereren binnen bepaalde grenzen.

“Het primaire product op dit moment is een non-custodial wallet. Een wallet die zelf geen coins opslaat. Het is  onze missie bij Blockchain om een financiële toekomst en onafhankelijkheid te bieden aan onze klanten om ‘uw eigen bank te zijn’. Ik vind dat heel spannend, het is een uitstekend aanbod in deze ruimte,” zei hij.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin