Wallet backup beschermen met een Mac

Wie een Mac gebruikt en een bitcoin wallet backup wilt beschermen, zoals .wallet of .key bestand kan deze het beste offline bewaren. Het offline bewaren van bitcoins op een USB stick of papier wordt ook wel cold storage genoemd. Een cold storage wallet is een wallet die niet verbonden is met het internet. Er bestaan verschillende vormen van een cold storage zoals een paper wallet of een backup op een USB stick. Bij de papieren wallet is het belangrijk dat de private key niet wordt gedeeld. Voor een USB stick gelde andere regels –  deze dient niet in handen te komen van derde.

Maar wat als hackers de USB backup in handen krijgen? Dan zijn de bitcoins zonder de juiste beveiliging snel in handen van de hackers. Gelukkig maakt Apple het erg makkelijk om een USB stick te beveiligen met encryptie. De software hiervoor is voorgeïnstalleerd bij iedere Mac en is gratis te gebruiken. Als een gebruiker vertrouwelijke gegevens (zoals een wallet backup) veilig wilt bewaren op een USB, kan de gebruiker deze gegevens beveiligen door ze te coderen (ofwel encrypten). Het stappenplan ziet er als volgt uit:

  1. Open hiervoor een venster in de Finder en houd de Control-toets ingedrukt terwijl u in de navigatiekolom op het onderdeel klikt dat u wilt coderen.
  2. Kies ‘Codeer [naam van onderdeel]’ uit het contextuele menu.
  3. Als u de opstartschijf kiest, wordt FileVault ingeschakeld voor de computer.
  4. Het coderen kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die op uw Mac is opgeslagen. U kunt uw Mac echter gewoon blijven gebruiken terwijl de schijf wordt gecodeerd.

Wachtwoord onthouden

Nadat het proces is afgerond vraagt de USB stick altijd om het opgegeven wachtwoord als deze aan een Mac wordt gekoppeld. De USB stick zal niet meer werken op een Windows computer. Als de gebruiker zijn of haar wachtwoord vergeet is er geen mogelijkheid om bij de bestanden te komen, het is dus belangrijk dat de gebruiker zijn of haar wachtwoord goed onthoudt.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin