Waarom verandert mijn bitcoin adres?

De laatste jaren zijn verschillende bitcoin wallets vernieuwd, hierdoor zijn er verschillende nieuwe eigenschappen toegevoegd die niet altijd even goed te begrijpen zijn voor nieuwe gebruikers. Een nieuwe eigenschap is bijvoorbeeld dat een bitcoin wallet meerdere bitcoin ontvangstadressen heeft gekregen. Als een gebruiker op zijn of haar adres een betaling ontvangt maakt de bitcoin wallet automatisch een nieuw adres aan. Doordat de wallet voor elke nieuwe transactie een nieuw adres aanmaakt wordt de privacy van de gebruiker vergroot. Alle bitcoin transacties zijn namelijk openbaar waardoor het voor iedereen is op te zoeken hoeveel saldo een specifiek bitcoin adres heeft.

De officiële naam voor deze nieuwe eigenschap is hierarchical deterministic ofwel HD wallets. Veel bekende bitcoin wallets ondersteunen HD waaronder: blockchain.info, Copay en de BreadWallet. In de geavanceerde instellingen van vrijwel alle wallets zijn oude adderessen terug te vinden. Het is raadzaam om als gebruiker één wallet te gebruiken, zo weet een gebruiker altijd zeker dat een bitcoin adres uit zijn of haar enige wallet komt en is er nooit twijfel.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin