Waarom affiliate netwerken bitcoin gebruiken

Affiliate netwerken bestaan al sinds het begin van het internet geweest. Ze zijn een populaire manier voor een bedrijven om te betalen voor bijvoorbeeld digitale marketing. Internetgebruikers kunnen zich steeds makkelijk aansluiten bij een affiliate programma en daarmee geld verdienen.

Affiliate netwerken worden gebruikt door verschillende bedrijven zoals e-commerce handelaren als Amazon.com of bol.com maar ook door kleinere webwinkels. Als affiliate netwerken blijven groeien, wordt de manier waarop zij uitbetalen steeds belangrijker.

Steeds meer affliate netwerken betalen haar partners in de digitale valuta bitcoin. Voor de snel groeiende affiliate markten zoals Brazilië, Argentinië, India en China is bitcoin een manier om snel betaald te krijgen. Ook de betaalmethode en online wallet Paypal is een veel gebruikte manier om partners te betalen. Het nadeel aan Paypal is dat de dienst in sommige landen niet actief is of verboden wordt. Doordat de partners in steeds meer landen direct bitcoins krijgen, is de kans groter dan de bitcoin in de opkomende markten een additionele valuta wordt.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin