Waar kan ik cryptocurrency verhandelen?

Bitcoin is lang niet meer de enige digitale munt die online terug te vinden is. Hoe meer we ons proberen verdiepen in de wereld van digitale munten, hoe ingewikkelder het wordt. Tijdens dit schrijven hebben we louter een kleine plaats voorzien voor de andere digitale munten (de zogenaamde altcoins), het wordt echter onmogelijk om ze allemaal diepgaand te behandelen.

Digitale munten kunnen onderling verhandeld worden. Dit betekend dus dat je Bitcoins kan omzetten naar een andere digitale munt, bijvoorbeeld litecoin. We geven een overzicht van bekende plaatsen waar je dit kan doen.

Bter logoBter: Het loopt vlot en er zijn veel virtuele munten beschikbaar op de site. Er wordt een fee van 0.2% aangerekend per trade.


Virwox logoVirwox: is een buitenbeentje in de lijst en geschikt voor wie nog actief bezig is met Second Life en Linden Dollars wenst te kopen of verkopen. Je kan er ook Bitcoins kopen met Paypal, Visa of Sofort-Banking. Lees hier hoe je bitcoins kan kopen met paypal.


Vircurex logoVircurex: deze is ons zelf wat onbekend maar kom je regelmatig tegen als je online rondkijkt. Het aantal munten is echter beperkt al zijn de belangrijkste wel opgenomen. De aangerekende fee per trade is ook 0.2%. Omzetten in Euro en USD zal in de toekomst ook mogelijk worden en op sommige munten kan je zelfs intresten krijgen.


btc-e logoBTC-e: is ook een grote bekende exchange, al durft er af en toe ook wel eens iets haperen aan de site. Het blijft echter een grote exchange die trading fees aanrekent van 0.2%. Omzetten van en naar EURO en USD zijn wel mogelijk en dat kan een pluspunt zijn voor sommigen.


digitale munten altcoins

Altcoins

Dat zijn dus heel veel mogelijkheden om in digitale munten te handelen, maar je kan er misschien je voordeel mee doen omdat elke exchange een eigen koers heeft en de verschillen soms groot kunnen zijn. Voor miners van de zogenaamde altcoins kan dit ook heel interessant zijn, om hun gedolven munten om te zetten in andere valuta zoals bitcoins.

Meer crypto exchanges:

Deze lijst is puur informatief bedoeld. Onderzoek en oordeel zelf over de betrouwbaarheid van de exchange in kwestie alvorens hierop euro’s of cryptogeld op te storten.

Grote exchanges:

http://www.bitfinex.com
http://www.bitstamp.net
http://www.huobi.com
https://www.kraken.com
https://www.coinbase.com

Kleinste exchanges (alt coins):

https://poloniex.com/exchange
http://bittrex.com/

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin