Voormalig eBay baas gelooft dat Ripple cruciaal is voor e-commerce

Volgens voormalige chief product officer bij eBay R.J Pittman zal Ripple, xRapid en XRP belangrijk zijn voor de wereldwijde groei van e-commerce. Pittman maakte deze opmerkingen onlangs op de Swell 2018 conferentie in San Francisco. Hij gaf aan dat momenteel slechts 10 tot 20 % van alle transacties in de Verenigde Staten online plaatsvindt.

Pittman gaf aan tijdens de presentatie;
“Online betalingen zijn erg belangrijk voor de toekomst. Je kunt daarbij enkele belangrijke vragen stellen. Hebben we de betaalinfrastructuur? Hebben we de schaalbaarheid? Beschikken we over de goede kostenmodellen? XRP, xRapid en xCurrent zal hierbij een transformerende impact hebben.

Hij noemt deze betalingsmogelijkheden als het potentiële smeermiddel die grensoverschrijdende betalingen voor bedrijven zoals eBay makkelijk maakt. In het geval van Ebay zijn er een aantal belangrijke dingen namelijk voor de koper of de verkoper de goederen verzonden heeft. De verkoper wil weten of de koper betaald heeft, waar zijn geld is, en wie het geld vasthoudt. In de meeste landen heb je bij Ebay een soort van PayPal in het midden, maar zeker niet overal. Het is een soort van puzzel waar het geld is en de producten.

Dat is de reden waarom Pittman veel potentieel ziet in Ripple. Hij gelooft dat zijn producten veel van de bestaande problemen zullen oplossen voor een bedrijf als eBay dat aanwezig is in meer dan 190 landen.
Hij voegt ook toe dat betalings platforms en e-commerce bedrijven niet bang hoeven zijn voor verandering. Dankzij crypto en de blockchain technologie zullen ze een aanzienlijke groei zien.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin