Vliegveld Schiphol installeert eerste Bitcoin pinautomaat

De belangrijkste internationale luchthaven van Nederland laat je nu euro’s omwisselen naar Bitcoin en Ethereum. De automaat is een proef en Schiphol is de eerste Europese luchthaven die deze dienst aanbiedt. De geldautomaat wordt gedurende een proefperiode van zes maanden getest.

“Schiphol is continue bezig met innovaties en het bieden van een optimale dienstverlening voor passagiers”, zegt Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol. ”Met de Bitcoin-automaat hopen we reizigers te bedienen doordat zij euro’s makkelijk kunnen inruilen voor de Bitcoin of Ethereum. Dat kan handig zijn, omdat je bijvoorbeeld in het land waar je heen reist geen gebruik meer kunt maken van Euro’s.’

De eerste Bitcoin automaat kun je vinden in aankomsthal 2 bij de opgang naar vertrekhal 1 en 2. Dit is de plek waar veel passagiers langs komen. Naast de bitcoin pinautomaat is het ook mogelijk om bij Schiphol Plaza euro’s te wisselen voor Bitcoin. Deze proef is samenwerkingsverband tussen Schiphol en het in Noord Brabant gevestigde bedrijf ByeleX. ‘We zijn verheugd dat Schiphol samen met ons wil kijken hoe we de nieuwe crypto realiteit bij reizigers kunnen introduceren,’ aldus Byelex-directeur Herman Vissia.

In Schiphol is het alleen maar mogelijk om van euros naar Bitcoin of Ethereum te wisselen. In tankstation Coenegrachts op de Tongersesteenweg in Sint-Truiden in België is het ook al mogelijk om crypto te verkopen voor euros. Met de machine die Andy Vansimpsen uit Landen heeft geplaatst kun je via je wallet op bijvoorbeeld de smartphone al meteen verkopen. Je zult daarna wel even de tijd moeten hebben tot er een confirmatie komt op de transactie. Want pas daarna zul je door dit apparaat uitbetaald worden in euros.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin