Vliegtuigtickets kopen met Bitcoins: het kan.

Vliegtuigtickets kopen met bitcoins? Onlangs werd het mogelijk gemaakt in een reisbureau in Los Angeles. Bitcoin wordt meer en meer gebruikt als betaalmiddel, en dat is belangrijk voor de evolutie ervan. Helaas nog niet mogelijk in België, maar dit reisbureau maakt alvast duidelijk dat het mogelijk is!

De CEO van Cheapair.com zegt letterlijk dat hij zeer opgewonden is en dat hij nieuwsgierig is hoe populair het wordt wanneer mensen te weten komen dat ze om hun vliegtuigtickets te boeken gebruik kunnen maken van Bitcoins. Hij verwacht zelfs dat mensen speciaal bij Cheapair komen omdat ze bitcoins kunnen gebruiken als betaling.

cheapair

Cheapair.com

Cheapair is echter niet het eerste bedrijf dat plaats maakt om betalingen met bitcoins te accepteren. Veel bedrijven gingen hen al voor. Denk bijvoorbeeld aan het blogplatform WordPress, restaurants in Nederland, universiteiten in Europa, …
Wel was Cheapair de eerste in zijn sector om Bitcoin te introduceren en daarom verdient dit bedrijf natuurlijk een woordje op onze site.

De plannen zijn momenteel beperkt tot vliegtuigtickets, maar het is wel de bedoeling om dit uit te breiden naar meerdere sectoren zoals hotel reservaties en boekingen via hun app.

Op reis met bitcoins? Het werd eerder al gedaan. De website bitcoin.travel zal je hierbij goed kunnen assisteren: het biedt een overzicht van locaties waar je met Bitcoins kan betalen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin