Vietnam verklaart bitcoin illegaal

De Centrale Bank van het Aziatische Land heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt gezegd dat zaken met Bitcoin nu onwettig zijn en een boete kan opleveren. Het is dus voortaan illegaal om betalingen te doen en aan te bieden om betalingen te verrichten middel bitcoin.

“Bitcoin virtual currency and other similar is not lawful means of payment in Vietnam; The issuance, supply, use of bitcoin and other similar virtual currency as a means of payment is prohibited in Vietnam.”

De bank zegt dat conventionele betalingssystemen, inclusief cheques, betaalorders of creditcards geldig zijn. Degenen die besluiten bitcoin of andere cryptocurrencies te gebruiken, kunnen een boete krijgen tot 9.000 dollar.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin