Vertcoin (VTC) is een digitale valuta die trouw blijft aan de originele visie van cryptocurrency. Het is ontworpen met één hoofddoel voor ogen: bestand zijn tegen centralisatie en ervoor zorgen dat de macht in handen blijft van de gebruiker. De munt is volledig eigendom van zijn gebruikers, eerlijk verdeeld en ontwikkeld door leden van de gemeenschap die als vrijwilliger werken. Dit is de reden waarom Vertcoin bekend staat als “de volksmunt”.

Vertcoin kopen

Als je Vertcoin kopen wilt kun je dit het beste doen via een cryptocurrency exchange zoals Binance. Dit is een handelsbeurs waar je bijvoorbeeld bitcoins kunt omwisselen voor Vertcoin. Zo kun je bitcoins kopen bij BTC Direct en deze direct naar jouw exchange wallet sturen. Als je bitcoins zijn aangekomen op de exchange kun je deze omwisselen voor Vertcoin.

Vertcoin koers

Hieronder een live weergave van de Vertcoin koers uitgedrukt in euro. De grafiek hieronder toont de koersontwikkelingen van VTC in de afgelopen drie maanden. De waarde van digitale valuta wordt bepaald door vraag en aanbod op verschillende beurzen.

Vertcoin wallet

De meeste van ons kiezen ervoor om hun VTC te laten staan bij een cryptocurrency exchange. Dit is echter niet de meest veilige optie; in het verleden zijn verschillende exchanges namelijk bestolen door hackers. De Ledger Nano S, een populaire hardware wallet biedt al langere tijd ondersteuning voor deze digitale munt.

Wat is Vertcoin?

Vertcoin lijkt in veel opzichten op bitcoin, litecoin of andere cryptocurrencies. De kernfocus van Vertcoin is gedecentraliseerde mining. Het ontwikkelingsteam is volledig toegewijd om ASIC’s buiten hun netwerk te houden – wat betekent dat miners geen grote dure hardware mogen gebruiken waarvan het enige doel is om zoveel mogelijk munten te minen. Dit is een goede zaak omdat het ervoor zorgt dat één entiteit geen grote hoeveelheid van het netwerk controleert, waardoor een eerlijke verdeling van de valuta wordt behouden.

Vertcoin gebruikt de proof-of-work-methode voor het valideren van transacties, hetzelfde als bitcoin en ethereum. Dit betekent dat je de rekenkracht van jouw systeem kunt gebruiken als een manier om de netwerktransacties te valideren. Als beloning voor het genereren van extra Vertcoins, ontvang je zelf enkele VTC. Momenteel bedraagt ​​de bloktijd 2,5 minuten met 50 munten per blok beloond.

VTC gebruikt het Lightning Network voor schaalbare, directe blockchain-transacties. Deze technologie zorgt voor een enorme toename van de netwerkcapaciteit door het grootste deel van de transacties van de blockchain te verwijderen voor een snellere verwerking.

Een kenmerk van het Lightning Network is iets dat ‘atomaire cross-chain trading’ wordt genoemd, ook wel atomic swap genoemd. Hiermee kunnen gebruikers hun Vertcoins naadloos op een gedecentraliseerde manier uitwisselen. Je kunt jouw VTC veranderen in bitcoins of litecoins (en omgekeerd), rechtstreeks in je Vertcoin wallet.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.