Vermogensbeheerder BlackRock heeft interesse in bitcoin

De in New York gevestigde vermogensbeheerder Blackrock heeft onlangs een werkgroep opgericht om te kijken hoe men kan profiteren van cryptocurrencies en blockchain technologie. Bronnen die dichtbij Blackrock staan geven aan dat de cryptowerkgroep uit verschillende afdelingen bestaan. Ze kijken bijvoorbeeld ook naar mogelijkheden voor een bitcoin ETF.

Blackrock is sinds eind 2017 de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een belegd vermogen van meer dan 6,3 biljoen dollar. Hiervan is iets meer dan de helft belegd in aandelen en 30% in obligaties en andere vastrentende beleggingen. Het bedrijf beheert vooral vermogens van instituten zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in de Verenigde Staten. Hier wordt iets meer dan de helft van de omzet gerealiseerd. Het bedrijf telt zo’n 13.900 medewerkers, waarvan 1800 beleggers, en heeft vestigingen in 30 landen.

Kort nadat het nieuws naar buiten kwam steeg de prijs van bitcoin hard van $ 6.360 naar $ 6.646 in slechts twee uur. Een stijging van meer dan $ 280.

De CEO van het bedrijf, Larry Fink, bevestigde aan Reuters dat BlackRock inderdaad een werkgroep heeft en dat bitcoin deel uitmaakt van deze werkgroep. Hoewel hij wel aangeeft dat ze graag blockchain willen leren kennen ziet hij nog geen grote vraag naar cryptocurrencies. Fink heeft in het verleden diverse verschillende opmerkingen gemaakt over cryptocurrency. Hij zei in oktober 2017 dat hij echt geloofd in bitcoin, hoewel hij ook waarschuwde dat het mogelijkheid is voor het witwassen van geld. Sindsdien heeft Blackrock in februari gezegd dat het een bredere rol voor cryptocurrencies in de toekomst voor ogen heeft. En dat blockchain ondanks sommige obstakels een bijzondere uitvinding is.

De wereldwijde strateeg van het bedrijf Richard Turnill schreef destijds in een bedrijfsrapport: “We zien dat cryptocurrencies in de toekomst mogelijk op grotere schaal worden gebruikt naarmate de markt ouder wordt. Maar voorlopig geloven we dat ze alleen moeten worden overwogen door diegenen die potentieel volledige verliezen willen oplopen.”

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin