Concrete datum voor verbod op anonieme cryptocurrency handel in Zuid-Korea

De financiële waakhond van Zuid-Korea heeft een deadline vastgesteld voor het verbod op anonieme cryptocurrency-handel in het Aziatische land. Volgens een nieuwe aankondiging van de Financial Services Commission (FSC) moeten cryptocurrency-investeerders in Zuid-Korea vanaf 30 januari bankrekeningen gebruiken om door te gaan met de handel.

Zodra de nieuwe regel in werking treedt, kunnen beleggers alleen geld storten om cryptocurrencies te verhandelen als hun naam op de cryptocurrency exchange overeenkomt met die van hun bankrekening. De nieuwe regel komt als onderdeel van de financiële regulator door te dringen door een versterkte “know-your-customer” (KYC) beleid om speculatie met cryptocurrency in bedwang te houden. Daarnaast heeft de officiële aankondiging ook een anti-witwasrichtlijn opgesteld voor cryptocurrency exchanges. Hierin worden situaties geschetst waarin exchanges alert moeten zijn op mogelijke illegale activiteiten op hun platform.

“Specifically, for users to make virtual currency transactions more than 10 million won per day or more than 20 million won for 7 days when depositing and withdrawing funds, this is the type of financial transaction you suspect for money laundering.”

De nieuwe regel lijkt ook effect te gaan hebben op buitenlanders die nu gebruik maken van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchanges. Minderjarigen en niet-staatsburgers worden namelijk beperkt met de nieuwe naam-verificatiedienst omdat zij vaak gebruik maken van ‘virtuele’ banken (vergelijkbaar met Paypal). Tot nu toe hebben drie cryptocurrency beurzen in Zuid-Korea aangeven de nieuwe regels te gaan hanteren vanaf 30 januari 2018.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin