Venezuela wil eigen cryptocurrency

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft aangekondigd een cryptocurrecy met de naam Petro in het leven te roepen. De nieuwe digitale valuta zal worden gekoppeld aan de olie, gas en goud voorraden van het Zuid-Amerikaase land.

Volgens Maduro zou de cryptocurrency Venezuela helpen vooruitgang te boeken in kwesties van monetaire soevereiniteit, om financiële transacties te verrichten en de financiële blokkade te overwinnen.

Maduro zegt dat hij probeert een door Washington gesteunde samenzwering te bestrijden om zijn regering te saboteren en het socialisme in Latijns-Amerika te beëindigen. Zondag zei hij dat Venezuela te maken had met een financiële ‘wereldoorlog’.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin