Venezolanen kiezen bitcoin als waardemiddel

Door de effecten van de economische crisis in Venezuela, zoekt de lokale bevolking naar alternatieve waardemiddelen. De populariteit van onder andere goud, de Amerikaanse dollar en bitcoins neemt toe.

De inflatie van Venezuela zal naar verwachting stijgen tot 1600 procent in 2017, meldt het Internationaal Monetair Fonds. De lokale munteenheid is de Venezolaanse bolivar. De munteenheid is vernoemd naar Simón Bolívar, de stichter van Venezuela in 1825. Een bolivar is onderverdeeld in 100 céntimos.

Sinds de introductie in 2009, heeft de bitcoin relatief veel volatiliteit gekend ten opzichte van de dollar of andere belangrijke valuta. Toch is het nog altijd aanzienlijk stabieler dan de Venezolaanse bolivar, die al meer dan twee derde van zijn waarde verloor.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin