Trump verhoogt belastingtarief op cryptocurrency miners

Bitmain’s beursintroductie van $3 miljard kan nadelig worden beïnvloed, doordat de Antminer S9 ASICs van het bedrijf als elektrische machine apparatuur wordt geclassificeerd. De Amerikaanse regering voegde de apparatuur toe aan de lijst van Chinese goederen met het bijna 30 procent tarief. Dit is een substantiële stijging ten opzichte van het nultarief wat eerder van toepassing was. Dit meldde de South China Morning Post op 16 oktober 2018.

Bitmain is een van “de grote drie” in de Bitcoin mining apparatuur wereld, samen met Canaan Creative en Ebang. Ook deze bedrijven maken actieve voorbereidingen om een IPO te lanceren, gericht op het bijeenbrengen van miljarden dollars voor hun bedrijfsuitbreiding. Maar met de herclassificatie van Bitmain’s Antminer S9 bitcoin miners door het kantoor van de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten (USTR), kunnen deze IPO’s wel eens op losse schroeven komen te staan. De nieuwe importtarieven op Chinese goederen zijn door president Trump getekend en zijn op 23 augustus in werking gegaan. Het bijna 30 procent tarief op Chinese cryptocurrency miners, laat de toekomst er ongetwijfeld erg somber uitzien voor deze bedrijven.
“Alle fabrikanten van miners gevestigd in China zullen waarschijnlijk worden beïnvloed door de wijziging van de tariefcode.” zei Ben Gagnon, mede-oprichter van LuTech, een ontwikkelaar van miners van Bitcoin. Terwijl Canaan en Ebang naar verluidt respectievelijk $400 miljoen en $1 miljard willen inzamelen in hun IPO’s, probeert Bitmain maar liefst $3 miljard te genereren.

Volgens een bron bekend met deze kwestie, worden de bekende ASIC makers het meest beïnvloed door de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De reden hiervoor is dat de buitenlandse verkoop van bijvoorbeeld Bitmain naar verluidt een indrukwekkende 51 procent en 51,8 procent van de totale omzet in 2016 en 2017 was. Hoewel Bitmain niet de specifieke regio’s noemt waar ze vorig jaar de meeste overzeese verkopen hebben gedaan, is het zeer waarschijnlijk dat de Amerikaanse markt het belangrijkste is geweest.

Aan de andere kant hebben Canaan en Ebang verklaard dat overzeese verkopen respectievelijk slechts 8,5 en 3,8 procent bijdroegen aan hun totale inkomsten voor 2017. Het zal voor Bitmain bijna onmogelijk zijn om hetzelfde succes te behalen als vorig jaar, omdat meer concurrenten zich bezig houden met crypto miners. Bovendien zal door het nieuwe Amerikaanse handel tarief de situatie alleen maar verder verslechteren voor het in Peking gevestigde bedrijf.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin