Trump tekent bevel dat de Venezolaanse cryptocurrency, Petro, verbiedt

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een uitvoerend bevel ondertekend dat Amerikaanse burgers verbiedt om Venezolaanse cryptocurrencies te gebruiken. In feite betekent dit dat de petro, onlangs gelanceerd door de Venezolaanse president Nicolas Maduro, nu illegaal is in de VS. De controversiële cryptocurrency werd algemeen gezien als een middel om economische sancties te ontduiken die door de VS waren opgelegd. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse president officieel is gekoppeld aan cryptocurrency.

De president geeft aan dat hij het bevel heeft ondertekend in het licht van recente acties van het Maduro-regime om Amerikaanse sancties proberen te omzeilen door een digitale valuta uit te geven. “Alle transacties met betrekking tot elke digitale valuta, digitale munt of digitale token, die is uitgegeven door, voor of namens de regering van Venezuela op of na 9 januari 2018, zijn verboden vanaf de datum van inwerkingtreding van dit bevel voor eke persoon uit de Verenigde Staten of binnen de Verenigde Staten“.

Vanwege het pseudo-anonieme karakter van cryptocurrencies zal het erg moeilijk worden om ook daadwerkelijk te achterhalen welke burgers de Petro in bezit hebben. Het verbod is dan ook grotendeels symbolisch.

Het verbod is niet gericht tegen crypto in het algemeen maar echt tegen het regime dat achter de currency zit. Hoewel de Petro in het bevel niet expliciet wordt genoemd is er geen enkele twijfel mogelijk over welke coin het bevel gaat.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin