TradingView lanceert een app voor Android

Op 22 november bracht het team van TradingView de lang verwachte Android versie van het platform uit. Dit werd gedaan terwijl de cryptocurrency markt zich zorgen maakten over de dalende waarde van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere talrijke cryptocurrencies. De crypto gemeenschappen hadden al geruime tijd gevraagd om een Android versie, want er was al wel een iOS-versie.

Lang verwacht

In een van de online forums zien we aanvragen voor een Android versie die al vijf jaar oud zijn. Een screenshot van de verzoeken is hieronder te vinden. De vragen om een Android versie zijn niet onopgemerkt gebleven.

Het team van TradingView lanceerde de Android versie van het platform namelijk met de volgende aankondiging:

“ We ontvingen talloze verzoeken om een native app voor het Android OS te bouwen en konden deze eenvoudig niet onbeantwoord laten. Wij danken u voor uw geduld en het is ons een groot genoegen u de officiële TradingView app voor Android apparaten te kunnen presenteren. Uw favoriete kaarten en real-time gegevens zijn nu direct beschikbaar en altijd binnen handbereik.”

Basisfuncties eerst
De aankondiging legt verder uit dat de Android versie eerst essentiële functies zal hebben. Aanvullende en geavanceerdere functies zullen worden vrijgegeven met de volgende versie van de app. De toekomstige toevoegingen zijn: pushmeldingen, ideeën, chats en meer.

De huidige functies zijn:

– watchlist
– grafieken
– gesynchroniseerde accounts

Recensies in de Google Play store
De community heeft al zijn dankbaarheid voor de Android getoond, zoals te zien is in de beoordelingen in de Google Play store. De app is al meer dan 50.000 keer gedownload en 675 gebruikers hebben een 4,6 sterren score gegeven.

Een gebruiker die de app heeft gedownload, had dit te zeggen:

“Ik zat al zolang op je te wachten! Als je niet op tijd was gekomen, was ik misschien naar iOS verhuisd! Bedankt trading view!”

Een andere gebruiker vertelde hoe de app lijkt op de webversie:

“Een van de beste grafieken die u zult vinden. Ik ben dol op hoe het je bureaublad diagrammen weerspiegelt worden in je mobiele app.”

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin