Ticket-fraude voorkomen met achterliggende Bitcoin technologie

De Nederlandse start-up GUTS heeft een applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt ticket-fraude te voorkomen met behulp van de blockchain. Blockchain is de technologie die onder andere de digitale valuta bitcoin mogelijk maakt. GUTS is een ticketing systeem dat blockchain technologie gebruikt om het eigendom van SMART-tickets te registreren. GUTS maakt ticket fraude onmogelijk. Het ticket kan alleen worden (her)verkocht tegen een vaste prijs, waardoor het doorverkopen van tickets voor een hoge prijs onmogelijk wordt gemaakt.

Vorige week vrijdag won GUTS de Buma-meets-tech-award op Noorderslag. Buma Music meets Tech is het innovatie programma opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt, stimuleert en de groei versnelt.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin