Thailand’s grootste bioscoopketen accepteert bitcoin

De grootste bioscoopketen van Thailand, Major Cineplex, accepteert vanaf volgende maand betalingen in bitcoin. Hierbij hebben bioscoopgangers de mogelijkheid om hun bioscoopkaartjes en popcorn te betalen middels een bitcointransactie. Sinds kort staat de Thaise overheid open voor bitcointransacties en de commercialisering hiervan. 

Major Cineplex heeft 143 bioscopen door heel Thailand met meer dan 10.000 bezoekers iedere maand. Via een Rapidz point-of-sale systeem zal de keten de betalingen accepteren. Aldus de CEO Rapee Suscharitakul ‘’Major and Rapidzpay will integrate cryptocurrency payments into established payment gateways to make payment for Major products and services more seamless, secure and efficient.’’

Op de korte termijn wil de keten niet alleen bitcoin gaan accepteren, maar onder andere ook Ethereum, BitcoinCash, Ether Classic, Ripple en Stellar.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin