Tether dominantie in de stablecoin markt zakt tot 74%

2018 begon voor stablecoin Tether met slechts twee concurrenten en Tether controleerde 94% van de stablecoin markt. Nu zijn er 8 nieuwe spelers in de markt bijgekomen en is die dominantie gedaald tot 74%.

Overvloed aan stablecoins

De Amerikaanse dollar is de currency waar de stablecoins aan gebonden zijn. De nieuwe stablecoins zorgen ervoor dat veel exchanges het stablecoin aanbod opnieuw hebben beoordeeld. Huobi bijvoorbeeld voegde zijn eigen stablecoin toe aan de strijd, met de lancering van HUSD. Deze coin kun je inwisselen voor verschillende andere stablecoins zoals de Paxos, TrueUSD, USDCoin en Gemini Dollars, waardoor stortingen en opnames mogelijk zijn zonder conversiekosten.

Dalende dominantie

Het verschil van 94% naar 74% is een aanzienlijke daling. Maar dit betekent dat nog steeds bijna driekwart van de markt in handen is van 1 stablecoin. Daarnaast neemt elke nieuwe concurrent minder van Tether marktaandeel weg dan de oorspronkelijke twee concurrenten.

Dit laat goed zien wat het is belang van de eerste zijn op de markt. Ondanks de aanhoudende kritiek en onderzoeken naar Tether, behoudt het een marktaandeel waar alle concurrenten jaloers op zijn.

Stablecoins gaan nog nergens naar toe

De voordelen van stablecoins worden net zo vaak bekritiseerd als dat ze geprezen worden. Zijn ze alleen maar het antwoord op een probleem dat niet bestond? Of zijn ze een noodzaak in de evolutie van cryptocurrency?

Hoe dan ook, stablecoins hebben een weg gevonden in het cryptocurrency landschap en worden veel gebruikt. Naarmate meer en meer gebruikers gebruik maken van cryptocurrency, zijn stablecoins duidelijk de huidige rage in deze industrie. Maar wat nog moet worden gezien, is wat de impact hiervan is op Tether. Blijft elk nieuwe stablecoin martkaandeel afpakken? Blijft Tether bestaan ondanks het negatieve nieuws? Alleen de tijd zal het leren.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin