Telegram’s op privacy gerichte gebruikersbasis zou de Killer-app van TON Blockchain kunnen worden

In december 2017 kwam een interessant gerucht naar voren: volgens ‘bronnen die bekend zijn met de zaak’, zou de berichtentoepassing Telegram, die erg populair is bij crypto-enthousiasten vanwege de sterke codering en privacyfuncties, een eigen blockchain-platform en cryptogeld lanceren.

Op 8 januari 2018 meldde TechCrunch dat verschillende niet nader genoemde bronnen het nieuws hadden bevestigd en een geheime white paper van Telegram hadden geciteerd. Volgens TechCrunch is “het potentieel voor een cryptocurrency in een veelgebruikte sms-app enorm”.

Natuurlijk is nu een gelekte samenvatting van de white paper beschikbaar. Het document is gedeeld door Cryptovest en de authenticiteit ervan is onafhankelijk bevestigd door TNW.

“This paper outlines a vision for a new cryptocurrency and an ecosystem capable of meeting the needs of hundreds of millions of consumers, including 200 million Telegram users,”

“Launching in 2018, this cryptocurrency will be based on a multi-blockchain proof-of-stake system — TON (Telegram Open Network, after 2021 The Open Network) designed to host a new generation of cryptocurrencies and decentralized applications.”

Schaling en adoptie

Volgens Telegram hebben cryptocurrencies en andere op blockchain gebaseerde technologieën het potentieel om de wereld veiliger en zelfbestuurder te maken, maar geen door consensus gesteunde valuta kan een beroep doen op de massamarkt en de reguliere acceptatie bereiken. Ondanks het nut van Bitcoin en Ethereum, “is er geen huidige standaard cryptocurrency die wordt gebruikt voor de regelmatige uitwisseling van waarde in het dagelijks leven van gewone mensen.” Dit is wat het TON-project wil veranderen. Volgens Telegram heeft de wereld een elektronische “gedecentraliseerde tegenhanger van alledaags geld nodig”, een echte massale cryptocurrency. ”

Het opschalen van transactieomzet naar de tienduizenden transacties per seconde ondersteund door de belangrijkste creditcardnetwerken zoals Visa en Mastercard is een belangrijke vereiste voor een cryptocurrency op de massamarkt. Terwijl Bitcoin en Ethereum-ontwikkelaars werken aan het bereiken van een hogere doorvoer, merkt de white paper van Telegram op dat Bitcoin en Ethereum momenteel beperkt zijn tot een maximum van slechts zeven transacties per seconde voor Bitcoin en 15 transacties per seconde voor Ethereum, wat resulteert in onvoldoende snelheden en hogere transacties kosten.

Bestaande cryptocurrencies worden ook geconfronteerd met andere wegversperringen, aldus Telegram. Ze zijn bijvoorbeeld nog steeds te gecompliceerd voor gemiddelde handelaars en consumenten, de vraag naar crypto-activa komt vooral van beleggers in plaats van consumenten, en er is geen kritieke massa voor het ecosysteem om te groeien en uiteindelijk door honderden miljoenen gebruikers te worden overgenomen. ”

TON killer app

De killer-app van TON is het vermogen van Telegram om het enthousiasme van miljoenen fans van cryptocurrency te benutten bij de 200 miljoen gebruikers van de app. Tegelijkertijd is het echter de moeite waard om op te merken dat de grotere bevolking niet echt veel om encryptie of cryptocurrencies geeft. Veel andere berichten-apps, zoals Facebook Messenger en WhatsApp, zijn veel populairder dan Telegram.

Telegram is onafhankelijk, zelf gefinancierd en op privacy gericht. De populariteit van Telegram onder liefhebbers van cryptocurrency kan worden verklaard door het feit dat de berichten-app is opgericht “door libertarians om de vrijheid te behouden door middel van encryptie”. Deze functies maken het aantrekkelijker dan andere platforms, zoals Messenger of WhatsApp, voor gebruikers die er sterk voor voelen privacy bescherming.

Het is dan interessant om te speculeren over mogelijke bewegingen van Facebook naar het ontwikkelen van een cryptocurrency geïntegreerd met zijn sociale netwerk en berichtenplatform.

Hoewel het niet aannemelijk lijkt dat Facebook een fervent voorstander van privacy zoals Telegram zou kunnen worden, zal het zeker interessant zijn om de bewegingen van Facebook in de cryptocurrency-ruimte te bekijken.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin