koers bitcoin

Technische analyse van Bitcoin, Ether en Ripple

De bitcoin prijs beweegt nauwelijks sinds het begin van deze week. De prijs lijkt zich te bevinden tussen wal en schip. Welke kant gaat de koers op? Dat bekijken we in de laatste technische analyse van deze week en naast de prijs van bitcoin gaan we ook kijken naar de ether en ripple (XRP) prijs.

Laten we de analyse beginnen met bitcoin. Als we de laatste grafieken bekijken vallen er een paar zaken op. De inverse head and shoulders is weer terug van weggeweest en we zien nu ook een een diamond reversal pattern. Wat betekenen deze patronen en wat gaat dit zeggen over de koers?

Het inversed head and shoulders patroon

We zien bij bitcoin opnieuw een bekend patroon namelijk het inversed head and shoulders patroon. Op de grafiek hieronder zie je die staan. In deze grafiek stelt elke candle 1 uur voor.

Er zijn 3 verschillende zaken nodig voordat we kunnen spreken van een inversed head and shoulders De grafiek laat dit zien door de 3 blauwe bolletjes:

  1. We zien dat er eerst een bodem vormt. Dit is dan de eerste shoulder.
  2. Daarna gaat de prijs omlaag om een lagere bodem te vormen. Dat is dan de head.
  3. Ten slotte gaat de bitcoin prijs weer naar een hogere bodem. Dat is de tweede shoulder.

Als we dit patroon zien en het heeft zich helemaal voltooid dan kan dit de aanleiding zijn voor de prijs om te stijgen. Maar voordat we dit gaan zien moet de prijs van de bitcoin nog wel door de trendlijn heen. Deze trendlijn hebben we aangegeven met een blauwe lijn.

Het diamond reversal patroon

Marilyn Monroe zong jaren geleden het bekende liedje Diamonds Are A Girl’s Best Friend. Maar ook bij cryptocurrency zien we graag diamanten en wel het diamond reversal patroon. Want als we verder uitzoomen op de bovenstaande grafiek dan zien we dit patroon. Op onderstaande grafiek is elke candle 4 uur.

Maar wat is precies een diamond reversal patroon? Als de koers zich in een soort ruit beweegt dan zien we dit patroon. En in het midden van deze ruit zien zien we een heftige koersbeweging. Indien de prijs van bitcoin boven deze ruit uitkomt dan kan de waarde ervan flink stijgen.  

We zagen dit diamond reversal patroon al eerder halverwege december van het vorige jaar. En daarna ging de prijs van de bitcoin snel omhoog. Maar gaat dat deze keer ook gebeuren? Daar kunnen we natuurlijk geen garantie op geven.

Wat gaat de koers van de bitcoin doen?

Sinds de laatste technische analyse is de prijs van bitcoin niet uit de marge gekomen. Wel kunnen de bovenstaande patronen leiden tot een koersstijging. Maar omdat het geen garantie is dat de prijs gaat stijgen geven we zowel het bearish als het bullish scenario.

Bearish
Kan bitcoin niet aan de bovenkant van de trendlijn uitbreken? Dan gaan we naar het support niveau die we hebben gezien in de vorige koersanalyse: 2.800 euro.

Bullish
Gaat de bitcoin koers naar boven in de aankomende uren dan is de blauwe bovenste trendlijn de weerstand waar we tegenaan komen. Deze weerstand ligt op de prijs van de 3.500 euro.

Wat gebeurt er met Ether?

Enkele dagen geleden werd het bekend dat de update van Ethereum naar het Constantinople niet door ging. Meteen hierna ging de koers van deze cryptocurrency naar beneden. Gelukkig kan het volgens de grafieken nog beide kanten op gaan.

Net als bij bitcoin bevindt ook ether zich tussen twee trendlijnen in. Maar wat zegt dit precies over de prijs?  We gaan kijken naar het bearish en bullish scenario.

Bearish
Indien de onderste van de trendlijnen gebroken wordt dan zal de volgende support zich bevinden tussen de Mocht ether onder de  tussen de 85 en 88 euro. Daaronder ligt nog een ondersteuning rond de  71 euro (begin van de trendlijn).

Bullish
Maar wat als de prijs van ether  gaat stijgen? Er vormt zich dan een belangrijke weerstand rond de 136-138 euro. Uit het verleden is gebleken dat de koers hier op verschillende momenten niet doorheen kwam.

 

Gaat Ripple (XRP) naar beneden of omhoog?

De onderstaande grafiek laat XRP zien als 1 dag is 1 candle. Bij deze grafiek kijken we meer naar de langere termijn. XRP beweegt nog steeds tussen 2 verschillende trendlijnen en dit al sinds augustus. Maar waar gaat de prijs van 1 Ripple heen? We kijken wederom naar het bearish en bullish scenario.

Bearish
Als de prijs vanXRP naar beneden gaat dan ligt de support op de bedragen tussen de 22 en 24 eurocent. Dit zou betekenen dat de prijs onder het laagste niveau van XRP sinds augustus 2018 komt.

Bullish
Maar gaat de prijs van XRP naar boven dan is de volgende weerstand tussen 48 en 50 eurocent. Als we kijken naar het verleden kwam XRP moeilijk door deze zone heen in het verleden.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin