Teambrella: peer-to-peer verzekeren

Elkaar verzekeren met behulp van bitcoin, als het aan Teambrella ligt wordt dit de nieuwe werkelijkheid van verzekeren. TeamBrella heeft een nieuw peer-to-peer verzekeringsplatform ontwikkeld. De verzekering loopt niet meer via een traditionele verzekeringsmaatschappij, inplaats daarvan is het mogelijk om op de website een verzekeringsteam aan te maken waarbij leden van het team elkaar verzekeren. Elk teamlid stort zijn of haar geld in een gezamenlijke bitcoin wallet. Het geld in de wallet wordt beheerd door alle teamgenoten. Als er een vergoeding uitbetaald moet worden, dan stemmen de leden hierover, dit is mogelijk doordat de wallet die gebruikt wordt een zogenaamde multisignature wallet is.

Er kunnen verschillende verzekeringsteams worden gemaakt, bijvoorbeeld met familie, vrienden of collega’s. Er is geen limiet aan het aantal leden dat een team kan hebben. Het concept heeft verschillende voor- en nadelen, zo hoeft er geen maandelijkse premie betaald te worden maar dit kan betekenen dat als er te weinig geld zit in de gezamenlijke bitcoin wallet dat niet het gehele bedrag kan worden uitbetaald aan de persoon die een aanvraag indient.

De software van het platform is volledig open source, wat inhoudt dat iedereen de broncode kan inzien. Bitcoin is op dit moment de enige cryptocurrency die geaccepteerd wordt voor het platform, dit komt omdat het de grootste cryptocurrency is op dit moment, in de toekomst worden mogelijk andere cryptocurrencies toegevoegd op het platform zoals ether of litecoin. Een demo van het platform is hier te vinden.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin