Supreme Court China erkent bewijs van blockchain

De Supreme Court in China erkent het bewijs van blockchain als juridisch bindend vanaf deze maand. 

De rechtbank heeft afgelopen vrijdag deze nieuwe regels vrijgegeven die ook onmiddellijk van kracht zijn. De nieuwe regels zouden moeten dienen ter verduidelijking van verschillende kwesties met betrekking tot de behandeling van online juridische geschillen.

Onderdeel van de nieuwe verordening is dat internetcourts in het land de legaliteit van blockchain moeten erkennen als een methode voor het opslaan en authenticeren van digitaal bewijs, op voorwaarde dat partijen de legitimiteit van de technologie die in het proces wordt gebruikt kunnen bewijzen.

De uitspraak van de Supreme Court is het antwoord op verschillende vragen die naar voren zijn gekomen sinds in het land vorig jaar zijn eerste internet-rechtbank in Hangzhou heeft gevestigd. 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin