Stellar (XLM) verslaat Bitcoin Cash (BCH) in marketcap rangorde

Stellar (XLM) schoot opnieuw omhoog en staat nu op de vierde plaats op de coinmarketcap (https://coinmarketcap.com/) en heeft Bitcoin Cash (BCH) verslagen.

Deze gebeurtenis staat in de cryptocurrency community bekend als een “flippening”. Of als Ripple (XRP) een cryptocurrency verslaat heet het een Ripple’ing. XLM toont opnieuw de neiging om in te gaan tegen de rest van de markt. En tegelijkertijd ging BCH door een periode van prijs zwakte.

XLM herstelde zich tot $ 0,16, een stijging van ongeveer 4,6%. In dezelfde tijd daalde BCH tot $ 179,74. In de

afgelopen weken heeft XLM wel een deel van zijn waarde verloren. Toch vergeleken met andere cryptocurrency bleef de prijs stabiel, meestal in combinatie met Ripple’s XRP. Er lijkt een verbinding tussen de prijzen van deze twee cryptocurrency te zijn. En dit weerspiegelt ook in het vergelijkbare karakter van de projecten, die een reeks vertrouwde servers gebruiken om de munten te verifiëren. Het is enigszins een logisch verband omdat beide opgericht zijn door Jed McCaleb.

Het Stellar-platform heeft tot nu toe slechts één grote ICO gezien namelijk Mobius (MOBI). De beginprijs was rond $ 0,30 maar de huidige prijs is in de buurt van $ 0,02. Tegelijkertijd komt binnen het Stellar netwerk de institutionele acceptatie opgang, gestimuleerd door onderzoek van IBM. Bovendien zal het Kin project van de Kik applicatie zijn currency migreren naar het Stellar netwerk.

Er is echter geen garantie dat de XLM prijs stabiel zal blijven. XLM heeft in het verleden tegen de markten gepresteerd, maar daarna is de prijs ook omgekeerd. Onlangs zag XLM ook een poging om beleggers bang te maken door via rare transacties een enorme hoeveelheid XLM uit te geven. De vreemde transacties werden gedaan door Jackson Palmer. Hij is de oprichter van DogeCoin, die op een enigszins sceptische manier veel aandacht trok.

Later gaf Palmer toe dat de transactie een grap was, die een functie van de Stellar wallet gebruikt waarmee een gebruiker onbeperkte transacties voor zichzelf kan creëren, zonder munten te verplaatsen.

De handel in XLM ondersteund Koreaanse won, Tether (USDT) en heeft een koppeling met Bitcoin (BTC). De relatief stabiele prijs van XLM is te wijten aan verschillende pieken in de prijs per Satoshi. Bovendien kan XLM profiteren van de uitgebreide markt XLM tegen stablecoins op Binance. XLM / PAX is een van de paren die vanaf 29 november op de beurs werd toegevoegd. Hierdoor is een nieuwe bron van handel mogelijk gemaakt  via een van de dollar-pegged stablecoins.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin