Steemit ontslaat 70% van zijn personeel

Blockchain startup Steemit heeft bijna 70 procent van zijn personeel ontslagen. De reden die ze hiervoor geven is de langdurige bearish market voor cryptocurrency. Steemit is een gratis decentraal social mediaplatform dat je zonder tussenkomst van derde partijen kan gebruiken. Zo kun je een social mediaplatform gebruiken zonder dat je gegevens voor commerciële doeleinden gebruikt worden of dat gedeelde informatie gecensureerd wordt.

In een video gepost op YouTube zegt Steemit CEO en oprichter Ned Scott:

“Terwijl we de afgelopen maanden ons team bouwden, vertrouwden we op projecties van in feite een hogere bodem voor de markt. Aangezien dat de markt verder is gezakt zijn we gedwongen om meer dan 70 procent van onze organisatie te ontslaan en te beginnen met een herstructurering. ”

De video specificeert niet hoeveel werknemers Steemit had vóór het ontslag. Desalniettemin schreef Scott in een blogbericht over de impact van lage marktprijzen voor verschillende cryptocurrencies zoals bitcoin dat het hierdoor niet langer adequaat de kosten kon dekken. Het platform is gelanceerd in maart 2016 en Steemit stond al snel in de lijst met de zes grootste cryptocurrencies met een geschatte marktkapitalisatie van $ 157 miljoen. Vandaag de dag staat het op de 48e plaats van cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 106 miljoen, volgens CoinMarketCap.

Scott beschreef “de financiële koers van Steemit is sterk veranderd”, maar benadrukte dat de startup volledig van plan is om ook in een bearish market te kunnen functioneren.

“Er is niets dat ik nu meer wil dan overleven, om steemit.com operationeel te houden en de missie levend te houden en om geweldige communities te maken,” zei Scott.

Hij voegde eraan toe dat de prioriteit voor het bedrijf zal zijn om op korte termijn “oplossingen voor kostenverlaging door te voeren”, waaronder een aantal technische wijzigingen die de opslag en energiekosten van het platform vergemakkelijken.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin