Snapchat investeerder: bitcoin $500.000 in 2030

Snapchat investeerder Jeremy Liew voorspelt dat de digitale munt bitcoin rond het jaar 2030 een waarde heeft van een half miljoen Amerikaanse dollar. De bitcoin koers is bijna elk jaar de best presterende munteenheid. Begin 2016 had de decentrale munt een waarde van rond de 400 euro, inmiddels is één bitcoin maar liefst 1.100 euro waard.

Liew heeft verschillende argumenten om zijn voorspelling te onderbouwen. Een van zijn argumenten is buitenlandse overboekingen, expats gebruiken de bitcoin als middel om geld naar huis te sturen. Door de globalisatie neemt het aantal expats gestaagd toe. Een ander argument dat de investeerder aanbrengt is de politieke onzekerheid in verschillende landen in de wereld. De bitcoin wordt steeds meer gezien als een veilige haven naast goud en zilver. Zeker voor landen als Venezuela waar de nationale munteenheid extreem onderdruk staat.

Of de digitale munt echt een half miljoen dollar waard wordt is voor iedereen een raadsel. Toch lijkt de bitcoin na vele jaren van kritiek door critici een blijvertje en kunnen we niet meer spreken van een ‘hype’. Geïnteresseerd hoe bitcoin werkt? Bekijk dan onderstaande video.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin