Sirin Labs ruilt IOTA blockchain in voor Ethereum

Sirin Labs, het bedrijf achter de op blockchain gebaseerde smartphone Finney, maakt tegenwoordig gebruik van de Ethereum blockchain in plaats van IOTA. IOTA was eerder aangekondigd als de blockchain oplossing voor Finney, maar het lijkt erop dat Sirin Labs van gedachten is veranderd. Ze maken nu gebruik van een eigen versie van de Ethereum blockchain. Dit nieuws zorgt er vandaag voor dat IOTA daalt tot het laagste niveau in 9 maanden. De coin is in de afgelopen 24 uur met 18,1% gedaald tot $ 0,75, volgens Coinmarketcap-gegevens.

Afgelopen donderdag steeg de prijs van IOTA nog in enkele uren van $ 0,78 naar $ 0,96. Deze prijsstijging werd veroorzaakt door nieuws over de IOTA Hub. Dit is een nieuwe API oplossing die helpt om IOTA beter te integreren met bestaande systemen. De IOTA Foundation geeft aan dat dat crypto exchanges IOTA nu binnen enkele weken in plaats van maanden kunnen aanbieden. Nu gaat de aandacht van beleggers echter naar het meer pessimistische nieuws over Sirin Labs en Ethereum. De laatste keer dat IOTA zo laag stond was op 24 november 2017. Ethereum is echter slechts een tijdelijke oplossing, aangezien Sirin Labs hoopt te kunnen vertrouwen op een eigen blockchain voor de Finney. De Finney smartphone met een dubbel scherm kan momenteel worden gereserveerd op de Sirin Labs-site voor $ 999. Gisteren toonde Sirin Labs een teaser die inzicht geeft in het filmen van een promotie filmpje in Barcelona. In de commercial zal ook voetballer Lionel Messi een rol spelen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin