ShapeShift: van bitcoins naar altcoins

Zoals velen weten is de bitcoin de eerste echte cryptocurrency, samen met litecoin en etherium domineert het de cryptocurrency markt. Maar er zijn ook nog andere cryptocurrencies zoals Monero, Dash en Lisk, een totaal overzicht kunt u vinden op de website van Coinmarketcap. Bitcoins, litecoins en ether’s kunt u al kopen bij verschillende handelskantoren maar voor kleinere alternatieve cryptocurrencies (altcoins) moest u tot nu toe naar de grotere exchanges waar u lang moet wachten tot u altcoins kan kopen. De website ShapeShift biedt hiervoor een snellere oplossing. Bij ShapeShift kunt u cryptocurrencies omwisselen, stel u bezit bitcoins en wilt Lisk bezitten dan wisselt ShapeShift uw bitcoins om naar Lisk. Uiteraard heeft u dan wel een aparte Lisk wallet nodig om uw Lisks te ontvangen.

De CEO van ShapeShift is Erik Voorhees, een bekende in de wereld van cryptocurrencies. Roger Ver ook wel ‘bitcoin jesus’ is een van de investeerders samen met Digital Currency Group.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin