Senior director van Apple stapt op! Gaat aan de slag bij blockchain bedrijf Civic

Apple manager Phillip Shoemaker is de nieuwe uitvoerend directeur van Identity.com. Hij is ingehuurd door blockchain startup Civic. Dit bedrijf is gespecialiseerd in identiteiten verwerken op decentrale netwerken.

Identiteitsplatform ontwikkelen

Shoemaker zal verantwoordelijk zijn voor de groei en ontwikkeling van het identiteitsplatform, kondigde het bedrijf donderdag aan.

“Phillips kennis van blockchain en expertise bij het bouwen van interne infrastructuur zal heel belangrijk zijn bij Identity.com. Hij zal ons begeleiden tijdens een belangrijke periode van inzet en groei”, aldus Jonathan Smith, CTO en mede-oprichter van Civic.

In zijn zeven jaar bij Apple werkte Shoemaker als senior director voor de App Store Review divisie. Hier heeft hij het team uitgebouwd van vier tot meer dan 300 medewerkers. Sinds hij de telefoon gigant heeft verlaten, heeft hij een aantal jaar lang als adviseur van blockchain startups gewerkt.

Identiteit is nog steeds een probleem

Shoemaker zegt in een verklaring:

“Identiteit is het grootste onopgeloste probleem van onze samenleving. Blockchain technologie heeft de potentie om identiteit bewijzen en verifiëren te revolutioneren. Het inschakelen van een vertrouwd, open source identiteits systeem, waar iedereen een bijdrage kan leveren of eraan kan deelnemen gaat heel belangrijk zijn de we wereld. Civic is een belangrijk onderdeel voor het toegankelijk en functioneel maken van digitale identiteit in onze moderne wereld. “

Civic kocht het Identity.com-domein in juli van dit jaar van een bedrijf met de naam Inflection. Hoewel de kosten van de overname niet werden bekendgemaakt zegt CEO Vinny Lingham hierover: “Het was een hele goede kans en we hebben het er zeker voor over gehad.”

Het bedrijf haalde vorig jaar 33 miljoen dollar op in een ICO als onderdeel van het opbouwen van zijn gedecentraliseerde infrastructuur.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin