Russische spoorwegen willen blockchain gebruiken om korting te registreren

Het Russische nationale pensioenfonds heeft een overeenkomst met de Russische Spoorwegen om blockchain te gebruiken. Ze willen op de blockchain passagiers volgen die in aanmerking komen voor een scherper geprijsd tarief. Dit meldt het in Moskou gevestigde nieuwsagentschap Rambler News Service (RNS) op 1 maart.

Russische Spoorwegen

Anton Drozdov is het hoofd van het pensioenfonds van de Russische Federatie en hij onthulde dat het overheidsfonds naar verwachting de deal met Russian Railways ergens in 2019 zal sluiten. De Russian Railway is een overheidsbedrijf voor goederen en passagiers treindiensten. De eigenlijke naam van dit bedrijf is de Rossiejskieje zjeleznye dorogi (RZjD). Het Russische spoorwegnetwerk is met een totale lengte van 87.157 km (2002) het op een na grootste in de wereld.

Dit nieuwe blockchain project wil transparantie brengen in de kortingen het bedrijf gebruikt. Zo kan fraude worden geëlimineerd, dit verklaarde Drozdov tijdens een interview met RNS. Het hoofd van het nationale pensioenfonds onthulde ook dat de piloot zal worden uitgevoerd op de route Moskou-Tver. Voor het blockchain project met de Russische Spoorwegen is de centrale bank van Rusland nu een wettelijke basis voor het project aan het ontwikkelen, omdat het initiatief een centrale beheerder vereist.

Blockchain investering

Er is ook gevraagd naar de plannen van het fonds om te investeren in cryptocurrency en verschillende andere blockchain projecten. Drozdov antwoordde dat het Russische pensioenfonds in het huidige stadium niet andere plannen heeft. 

Onlangs diende de gemeenteraad van Moskou een wetsvoorstel in om blockchain technologie toe te passen voor een elektronisch stemsysteem om de kans op fraude te verkleinen door de persoonlijke gegevens van kiezers te scheiden van de stemresultaten. Vorige week bracht de Russische president Vladimir Poetin een nieuwe deadline uit voor de regering om crypto gerelateerde wetgeving te bedenken. Volgens de huidige deadline moet de verordening worden aangenomen tijdens de voorjaarszitting van 2019 en moet deze worden gedaan vóór 1 juli 2019.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin