Ripple medeoprichter doneert 25 miljoen dollar aan een Amerikaanse universiteit

Eén van de medeoprichters en voorzitter van Ripple is Chris Larsen. Hij heeft samen met zijn vrouw Lyna Lam en stichting Rippleworks $ 25 miljoen in XRP gedoneerd aan de San Francisco State University.

De universiteit kondigde vrijdag het nieuws aan en zei dat de schenking het ‘grootste geschenk ooit is in digitale vorm’ aan een universiteit in de VS. De financiering wordt toegewezen aan het College of Business van de universiteit om studenten te ondersteunen die de ambitie hebben om te werken in de mondiale financiële tech (fintech) industrie.

Leslie E. Wong, voorzitter van de San Francisco State University, zegt hierover:

“Dit baanbrekende geschenk zal er voor zorgen dat het College of Business zich kan onderscheiden als een divers en industrie relevant epicentrum van bedrijfsinnovatie en ondernemerschap.”

Twee nieuwe opleidingen bekosten

De schenking zal ook twee nieuwe permanente opleidingen bekostigen, namelijk de Rippleworks Endowed Chair for Innovation & Entrepreneurship en de Lam-Larsen Endowed Chair in Financial Technology. Dit blijkt uit de aparte verklaring die afgelopen vrijdag is vrijgegeven door het College of Business. De opleidingen zullen helpen bij de focus op ondernemerschap, commerciële incubatie, financiële technologieën en digitale valuta.

Ter ere van de schenking is de universiteit ook van plan om de naam van het College of Business te veranderen in het Lam Family College of Business. De verwachting is dat deze naamsverandering goedgekeurd gaat worden door de Board of Trustees van de California State University.

De universiteit heeft het geld opgehaald via een financiering campagne genaamd ‘BOLD Thinking’ en deze heeft tot nu toe meer dan $ 136 miljoen opgehaald. “De snelheid waarmee deze financieringscampagne geld heeft opgehaald heeft onze verwachtingen overtroffen.” zegt campagne voorzitter John Gumas.

Larsen gaf aan in 2014 dat hij 7 miljard XRP gaat schenken aan goede doelen. hij gaf dit aan temidden van de controverse over de grote bedragen die aan de oprichters van Ripple waren toegekend.

XRP is de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld volgens marktkapitalisatie en handelt momenteel rond de 31 eurocent.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin