Ripple kopen

Om te beginnen: vaak wordt Ripple en XRP door elkaar gehaald. Maar eigenlijk hebben we het over XRP als we het over de munt hebben. Ripple is het bedrijf achter de digitale valuta. Maar hoe koopt u XRP? In dit artikel leggen we u uit hoe, in drie eenvoudige stappen:

 1. Account aanmaken bij een crypto broker
 2. XRP wallet aanmaken
 3. XRP kopen

Stap 1: Account aanmaken bij een crypto broker

De eerste stap is het aanmaken van een account bij een cryptocurrency broker. Dat is een platform waarop u eenvoudig cryptocurrency kunt kopen. Wij hebben goede ervaringen met het Nederlandstalige platform BTC Direct. Wilt u weten hoe u daar een account aanmaakt? Bekijk dan deze video:

Stap 2: XRP wallet aanmaken

Een XRP wallet kunt u vergelijken met een soort bankrekening. Vanuit een XRP wallet ontvangt, verzendt en beheert u uw XRP.

Bent u nieuw in de crypto? Dan is een online wallet de meest gebruiksvriendelijke optie. Een veelgebruikte online wallet voor XRP is die van Gatehub. Hoe maakt u daar een wallet aan?

 1. Ga naar de website van Gatehub en klik rechtsboven op Sign up.
 2. Vul in het volgende venster uw e-mailadres en gewenste wachtwoord in.
 3. U krijgt direct een recovery seed. Het is belangrijk om deze goed te bewaren! Hiermee kunt u altijd in uw wallet, zelfs bij verlies van uw wachtwoord.
 4. Gatehub vraagt u of u een individu of een bedrijf bent. Kies wat voor u van toepassing is.
 5. Kies uw land en vul uw telefoonnummer in. U ontvangt een sms ter bevestiging.
 6. U kunt nu kiezen om een 2FA beveiliging in te stellen. Daarvoor heeft u de app Google Authenticator nodig op uw telefoon.
 7. Gefeliciteerd! U hebt nu een XRP wallet van Gatehub.

De wallet heeft nu een XRP-adres voor u aangemaakt. Dit adres begint altijd met een r en ziet er bijvoorbeeld zo uit: rHEPXCu9AuLKpx6qaK8k6CeDo2XTY1dQKQ. Let op! Dit is slechts een voorbeeldadres. Het adres uit uw wallet heeft u nodig bij stap 3: XRP kopen.

Let op: een XRP wallet is pas actief als u minimaal 20 XRP bezit. U kunt wel XRP ontvangen, maar nog niet verzenden als u minder dan 20 XRP bezit. U vindt uw XRP-adres bij Wallet address:

Stap 3: XRP kopen met Bancontact

 1. Kies op de homepage van BTC Direct voor Ripple.
 2. Vul in de calculator in hoeveel euro, of hoeveel XRP u wilt kopen. Klik op de button ‘Ripple kopen’.
 3. Vul uw kaartgegevens van Bancontact in.
 4. Bij Ripple-adres vult u het XRP-adres in van uw wallet. Kopieer dit adres altijd, schrijf het niet over. Dan heeft u geen kans op typfouten.
 5. Controleer de order goed en accepteer de algemene voorwaarden.
 6. Klik op ‘Ripple kopen’ en doorloop de stappen van de betaalomgeving van Bancontact.
 7. U krijgt nu nog één keer de kans om uw XRP adres te controleren. Klopt dit? Klik dan op ‘Verifieer transactie’. Uw XRP wordt dan zo snel mogelijk verzonden naar uw wallet.

Wat is Ripple (XRP)?

Ook met XRP kunt u razendsnel digitale transacties maken, net zoals met bitcoin. Maar er zijn wel wat verschillen. Zo wordt XRP bijvoorbeeld niet gemined. De munten zijn op voorhand al ontwikkeld door Ripple. Ze komen op een vast tempo op de markt. In totaal zal er 100 miljard XRP in omloop worden gebracht.

XRP is door Ripple ontwikkeld om een brug te slaan tussen cryptocurrency en de financiele wereld. Door XRP te gebruiken kunnen banken razendsnel internationale valuta’s wisselen. Verschillende grote banken en financiële instellingen werken nu al samen met Ripple. Denk bijvoorbeeld aan Banco Santander, of Western Union.

Wat is de koers van Ripple (XRP)?

Hieronder kunt u de XRP koers live bekijken. De prijs van XRP wordt bepaald door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het laatste nieuws, of vraag en aanbod op verschillende exchanges:

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.