Je kunt Ripple kopen op verschillende manieren, de meest makkelijke manier is het kopen van Ripple op een cryptocurrency exchange. Als je Ripple wilt kopen op een exchange dien je eerst te beschikken over andere cryptocurrencies zoals bitcoin of litecoin. Op een cryptocurrency beurs wissel je dan bijvoorbeeld jouw litecoins om naar Ripple. Hieronder een stappenplan voor het kopen van XRP.

Stap 1: Cryptocurrency kopen met Bancontact

Als eerste dien je een account aan te maken bij een zogenaamde cryptocurrency broker; dit is een platform waar je makkelijk met Bancontact ‘basis munten’ als bitcoin, ether en litecoin kunt bestellen. In ons voorbeeld kiezen we voor de website van BTC Direct. Rechtsboven op de website van het bedrijf staat de registratieknop. Vervolges krijgen we het onderste scherm te zien.

Na het invullen en verifiëren van ons mailadres komen we bij het verifiëren van onze identiteit. De website accepteert drie verschillende identiteitsbewijzen: rijbewijzen, ID-kaarten en paspoorten. Het is natuurlijk belangrijk dat we duidelijke foto’s maken en dat de documenten geldig zijn. Let op dat je geen scans gebruikt want die zullen niet worden geaccepteerd. Er wordt ook gevraagd om een “ID-selfie”, hierbij dien je een zogenaamde selfie te maken waar je zelf jouw identiteitsbewijs naast je gezicht vasthoudt.

Na het opturen van de identiteitsbewijzen zal BTC Direct aan de slag gaan om jouw account zo snel mogelijk te activeren. De activatie tijd is afhankelijk van de drukte op het platform. Nadat je account is geactiveerd zul je een automatische e-mail krijgen met daarin de melding dat je voor maximaal € 2.500 per dag kunt bestellen via de website.

Stap 2: Cryptocurrency exchange account

Na het aanmaken van onze account bij cryptocurrency broker BTC Direct gaan we een account aanmaken bij een cryptocurrency exchange. Het platform waar we voor kiezen is de beurs Binance. Op het platform kunnen we verschillende cryptocurrencies laten storten. We dienen eerst een account aan te maken en onszelf te verifiëren. Houd er rekening mee dat het activeren van een account waarschijnlijk langer duurt dan bij een broker.

Nadat onze account is geactiveerd gaan we in het menu rechtsboven naar: Balances > Deposits & Withdraws en kiezen we vervolgens voor litecoin.

Dit adres kopiëren we en vullen we in op de website van BTC Direct. Hier gaan we de litecoins (LTC) namelijk heensturen om deze te wisselen naar Ripple (XRP).

Na het afrekenen zullen de litecoins door de website van onze broker naar de exchange worden gestuurd. We raden je aan om eerst dit met een klein bedrag te proberen en te kijken of de litecoins aankomen op de exchange, houd er rekening mee dat als je voor de eerste keer een bestelling plaatst het enkele uren kan duren voordat de litecoins op de exchange zichtbaar zijn.

Stap 3: Ripple opslaan

Het hebben van Ripple op een cryptocurrency exchange als Binance is niet de meest veilige manier. Als Binance niet bereikbaar is kun je namelijk niet bij jouw Ripple. Het is daarom misschien een slim idee om naar een eigen Ripple wallet te kijken zoals een hardware wallet als de Ledger Nano S waar je veilig Ripple op kunt beheren. Op deze wallets kun je ook cryptomunten bewaren als Cardano of Dash.

Over Ripple

Ripple lijkt in veel opzichten op Bitcoin, met als verschil dat bij deze cryptocurrency alle munten al beschikbaar zijn, zowel het merendeel van de munten nog wordt ‘vastgehouden’. Met Ripple doen een aantal grote banken mee als geldschieters. Je kunt deze munten ook niet minen, omdat alle munten er al zijn. In totaal zijn er 100 miljard XRP (de munt van Ripple, ook wel Ripples genoemd) in omloop worden gebracht. Ripple is vooral in het leven geroepen om een brug te slaan tussen bitcoin en euro of dollar.

Ripple koers

Hieronder een live weergave van de Ripple koers in euro van de afgelopen maand. De prijs van Ripple wordt bepaald door verschillende factoren zoals het nieuws en vraag en aanbod op de verschillende exchanges.

Ripple uitgelegd

Ripple (afgekort XRP) is een p2p betaalsysteem die ook zijn eigen valuta kent: namelijk de Ripple. De Ripple als digitale valuta is te vergelijken met bitcoin, litecoin en ether. Ripple kan vooral worden gezien als een aanvulling op de populaire bitcoin. Met behulp van Ripple kan het Bitcoin ecosysteem een brug slaan naar de mainstream financiele wereld en andere valuta’s zoals de euro en Amerikaanse dollar.

Ripple is als centraal gestuurde cryptovaluta die veel beter is uitgerust om te worden gebruikt voor en door financiële instellingen als een effectief transactiemiddel voor het reduceren van kosten en kan gemakkelijk enorme volumes aan transacties verwerken.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.