Reddit medeoprichter zegt dat hype rond crypto voorbij is

Alexis Ohanian is een van de medeoprichters van het social media platform Reddit en ook een investeerder. Hij gelooft dat de hype rond cryptocurrency is afgenomen omdat speculanten de markt hebben verlaten. En dat is alleen maar goed voor de sector.

Geen vuur meer

Ohanian heeft dit gezegd afgelopen vrijdag in een interview met Yahoo Finance:

“De hype is weg. De vurigheid is weg. Maar ik denk dat dat een goede zaak is.”

Hij volgt met deze uitspraak de verwachtingen van de CEO van Coinbase, Brian Basstrong. In de bearish crypto markt blijft alleen de ‘ware gelovigen’. Dat is “geweldig”, voegde hij eraan toe, omdat dit de mensen zijn die nu de infrastructuur van deze industrie aan het ontwikkelen zijn.

Ohanian heeft het in het interview ook gehad over de bank JP Morgan. De voorlopers van deze bank dateren terug tot 1799. De bank is middels fusies en overnames een van de grootste Amerikaanse banken geworden. Deze bank is nu bezig om een eigen crypto product te bouwen ondanks dat de CEO Jamie Dimon Bitcoin een fraude noemt.

Bitcoin is de speculatie voorbij

Volgens Ohanian is er nu echte innovatie gaande en is nu alle wilde speculatie voorbij. Dat gezegd hebbende, erkende hij dat het enige tijd zal duren voordat de crypto industrie de verschuiving gaat inzien. Er moet meer  op langere termijn gedacht worden wanneer er in cryptocurrency wordt geïnvesteerd.

“Ik denk dat geduld hebben gewoon in het algemeen een goed advies is voor elke vorm van beleggen, maar vooral iets dat zo in wording is als crypto,” zei hij.

Dit is niet de eerste keer dat Ohanian een positieve kijk op cryptocurrency biedt. In maart vorig jaar zei hij dat bitcoin en cryptocurrencies klaar staan ​​om ‘een potentieel nieuw internet te ontketenen’. Ohanian werkt ook volgens het principe put your money where your mouth is. Eigenlijk wil dit zeggen dat je ook geld investeert in iets wat je promoot. In het interview van vrijdag zei hij dat Reddit in 2011 een investeerder was in crypto exchange Coinbase. Recentelijk nam Ohanian ook deel aan een financieringsronde van $ 28,5 miljoen van een op blockchain gebaseerde startup voor de promotie van de deeleconomie.

De CTO van Reddit zei afgelopen mei dat het platform ook van plan was om cryptocurrency opnieuw in te voeren als een betalingsoptie voor zijn leden. De optie was gestopt vanwege hoge kosten voor het Bitcoin netwerk en een integratieprobleem.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin