Reddcoin (RDD) is een decentrale cryptocurrency die voornamelijk is gebouwd voor sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, YouTube en Twitch. Het belangrijkste doel van Reddcoin is om het verzenden en ontvangen van geld op sociale netwerken gemakkelijk, snel en efficiënt te maken. Als je een bericht erg leuk vindt op Facebook, zou je een stapje extra kunnen gaan en inplaats van een ‘like’ wat Reddcoin kunnen geven aan. Dit is een extra stimulans voor de content creator. Het idee is dat een like die wat geldt oplevert zorgt voor extra goede en originele content.

Reddcoin kopen

Als je Reddcoin kopen wilt kun je dit het beste doen via een cryptocurrency exchange zoals Binance. Dit is een handelsbeurs waar je bijvoorbeeld ethers kunt omwisselen voor RDD. Zo kun je litecoins kopen en deze direct naar jouw exchange wallet sturen. Als de litecoins zijn aangekomen op de beurs kun je deze omwisselen voor Reddcoin.

Reddcoin koers

Hieronder een live weergave van de Reddcoin koers uitgedrukt in euro. De grafiek hieronder toont de koersontwikkelingen van RDD in de afgelopen drie maanden. De waarde van cryptocurrency wordt bepaald door vraag en aanbod op crypto beurzen.

Reddcoin wallet

De meeste van ons zullen onze digitale valuta ‘bewaren’ bij Binance of Poloniex. Je kunt echter RDD ook bewaren in de speciaal ontwikkelde wallet. Op deze pagina is de wallet gratis te downloaden. Hardware wallet fabrikanten zoals TREZOR bieden helaas nog geen ondersteuning voor deze digitale valuta.

Wat is Reddcoin?

Als sociale cryptocurrency verschilt RDD van cryptocurrencies zoals bitcoin in die zin dat het gebruik maakt van Proof of Stake (PoS) in plaats van Proof of Work (PoW) om munten over het netwerk te verdelen.

Het RDD-team heeft geen plannen om deals te sluiten met specifieke social-mediaplatforms zoals Facebook. In plaats daarvan hebben de Reddcoin-ontwikkelaars een Google Chrome-extensie gemaakt waarmee je RDD fooi kunt geven op Twitter, Reddit en Twitch. De reden waarom het RDD-team afziet van het sluiten van deals met specifieke social-mediaplatforms is omdat het hen redt van contractueel gebonden zijn aan één platform. RDD is een gedecentraliseerde valuta die beschikbaar moet zijn voor iedereen om welk social-mediaplatform dan ook te gebruiken.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.