Rechtszaak van 5 miljoen aangespannen tegen Bitmain

Het gaat de ASIC-fabrikant Bitmain niet voor de wind. Na een aantal tegenslagen op rij, is er nu een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf. De tegenpartij eist een schadevergoeding van maar liefst vijf miljoen dollar. De timing van de rechtszaak kon haast niet slechter, Bitmain heeft namelijk een beursgang van miljarden dollars op de planning staan.

De rechtszaak wordt aangespannen omdat Bitmain naar verluidt onrechtmatig crypto zou minen, op kosten van de klant. De ASIC miners die Bitmain produceert, zouden van te voren ingesteld zijn om cryptovaluta voor de fabrikant zelf te minen, zolang de klant nog geen nieuwe instellingen heeft ingevoerd. Hiernaast zou het opnieuw configureren van de apparatuur moeilijk zijn en veel tijd kosten. De apparatuur zou dan ook lange tijd hebben gewerkt op kosten van de aanklagers terwijl de opbrengsten naar Bitmain gingen. Om deze reden hebben gedupeerden een groepsgeding aangespannen.

Naast de rechtszaak vanwege het ongeautoriseerd minen is het goed mogelijk dat Bitmain binnenkort geconfronteerd wordt met nog een aanklacht. Calvin Ayre heeft op Twitter meerdere keren aangegeven documenten vrij te willen waaruit onder andere marktmanipulatie moet blijken waarbij hij Jihan Wu, de CEO van Bitmain, expliciet benoemt.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin